Meer over Miss Beans 

tomatenstoof maken

 

Ik vind hobby eigenlijk een stom en truttig woord, maar je zou kunnen zeggen dat koken en nieuwe recepten uitproberen mijn hobby is. Aan de andere kant zou dat zo niet omvatten welke rol eten speelt in mijn leven. Ik denk, nee droom elke dag over receptjes en gerechtjes die ik nog wil maken als ik tijd over heb. Het snijden van groenten en het bereiden van maaltijden is mijn dagelijkse Yoga-moment waar ik even niet mijn hoofd hoef te gebruiken maar gewoon iets creëer. Die creaties bevatten vaak groenten en soms vlees of vis. Ik ben geen voedingsexpert, maar geloof in variatie en een gezonde relatie met eten. Dat betekent dat je net zo goed kan genieten van een gezonde maaltijd als van een iets minder gezonde maaltijd. Zolang de balans maar goed is, zit je wat mij betreft goed. Eten gaat wat mij betreft over genieten, goed voor jezelf zorgen en gezelligheid (3 G’s?). 

Je mag ook best trots zijn op gekookte maaltjes, hoe groot, snel of makkelijk die ook zijn. Je hebt het immers weer geflikt, helemaal zelf, zonder hulp van bezorgservices! 

Naast koken houd ik ook van efficiëntie. 5 van de 7 dagen wil ik snel een gezonde maaltijd op tafel zetten en ik zie ook niet in waarom dat niet zou kunnen. Kijk daarvoor ook eens bij snelle recepten

“Mensen die zeggen dat ze zijn vergeten te eten, ik begrijp ze niet”

Eten is mijn hobby, maar al mijn andere hobby’s hebben vaak ook met eten te maken. Ik ga graag uit eten of lunchen of een drankje doen met vrienden. Ik begrijp dan ook niets van mensen die zeggen dat ze ‘vergeten’ zijn om te eten of er ‘geen tijd’ voor hebben gehad. Dat zou mij nou echt nooit overkomen. Ik leef voor mijn dagelijkse eetmomenten en maak daar echt wel tijd voor. Je eetgedrag zegt meestal iets over je persoonlijkheid, zeggen ze wel eens. In mijn geval zou ik dan véél zijn en daarnaast misschien bourgondisch, experimenteel en soms gemakzuchtig.