Recept: gember-kerrie curry met zoete aardappel

Recept voor gember-kerrie curry met zoete aardappel, paprika en tofu

Leef je er ook altijd lekker op los? Goed zo, geniet van je leven! Het leven is veels te kort om elke dag gestoomde groenten te eten, zoals Victoria Beckham dus blijkbaar al 25 jaar doet. Shocking! Ze ziet er goed uit natuurlijk, maar stel dat jij elke dag nee moet zeggen tegen al het lekkere voedsel op deze wereld? Mij niet bellen.

Currypasta van gember, knoflook, ui en kerrie

Ik geloof wel dat lekker en gezond een prima match zijn. Er zit iets tussen elke dag frikandel speciaal XXL of gestoomde groenten. Dit recept is hier een fijn voorbeeld van. Vanaf scratch gemaakt, met verse gember (love!) en kerriekruiden (heb je vast in je keukenkast, kijk ook eens achterin). Kokosmelk erbij (niet de light-versie!) en je hebt een prima curry. Voor mij met zoete aardappel, paprika en tofu. Maar met andere groenten/ vlees/ vis kan het natuurlijk ook.

Dit recept is voor 3-4 personen ongeveer.   

Ingrediënten voor gember-kerrie curry met zoete aardappel

 • 1 rode paprika
 • 2 zoete aardappels
 • 1 ui
 • 5 cm verse gember
 • 1 knoflookteen
 • 2 eetlepels kerriekruiden
 • 400 ml kokosmelk
 • ongeveer 200 gram tofu, naturel of gerookt
 • rijst voor erbij

Recept: gember-kerrie curry met zoete aardappel

 1. Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Schil de gember en snijd heel fijn. Laat in een grote wokpan de ui en de gember minimaal 5 minuten op een rustig vuurtje aanbakken met een beetje zout.
 2. Voeg daarna de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Roer daarna de kerriekruiden door het mengsel, laat even kort aanbakken en voeg dan de kokosmelk toe. Laat aan de kook komen en zet dan het vuur laag.
 3. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was en snijd de paprika ook in blokjes. Snijd de tofu in blokjes.
 4. Kook ondertussen de rijst via de aanwijzingen op de verpakking.
 5. Als de saus 10 minuutjes heeft opgestaan, kun je de zoete aardappelstukjes toevoegen. Laat 5 minuten meekoken. Voeg dan de tofu toe en laat nog 5 minuten sudderen, voeg op het laatste moment de paprika toe en kook nog 1 minuutje mee.
 6. Check of de zoete aardappel gaar is en serveer dan met rijst.

 

Recept: gember-kerrie curry met zoete aardappel