Recept: Kikkererwten met gebakken ui, Chinese kool en dille

Recept: Kikkererwten met gebakken ui, Chinese kool en dille

Een budgetstoof met kikkererwten, doodeenvoudig uit het blikje. Heel makkelijk en snel voor een doordeweekse groentekick. Heb je ook, net als ik, vaak een halve kool over die ligt te verschrompelen in de koelkast? En heb je standaard knoflook en ui in huis (zo niet, dan haal dit!)? Dan ben je qua dit gerecht al halverwege. Ben niet te zuunig met de roomboter in dit gerecht, dat zorgt voor een romige smaak en een uiterst smakelijk bruine ui.

Dillestengels opbakken

En team #nowaste heeft ook de stengels van de dille gebruikt in dit recept. Als je deze lang bakt samen met de ui, krijg je een extra dillesmaak. En je gooit niets weg, ben jij even lekker bezig! Dit recept is vegetarisch. Maar als je vegan bent, kun je ook in plaats van roomboter olijfolie gebruiken.

Ingrediënten: Chinese kool met kikkererwten, gebakken ui en dille

 • 1 ui of 2 kleinere uien
 • 400 gram kikkererwten (blik of glas)
 • 1 knoflookteen
 • halve Chinese kool
 • flinke klont roomboter
 • bosje dille
 • 1 groentenbouillon
 • 1 theelepel chilivlokken of sambal

Recept: Kikkererwten met gebakken ui, Chinese kool en dille

 1. Pel en snijd de ui in dunne halve maantjes. Pel en snijd de knoflookteen fijn. Was de Chinese kool en snijd in grove stukken. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Snijd de stengels van de dille fijn, bewaar de dilleveertjes voor later.
 1. Neem een grote pan en bak daarin de ui in halve maan 5 minuten (eventueel met de chilivlokken) en het zout. Voeg daarna de steeltjes van de dille toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
 2. Als de uien een beetje bruin zijn, voeg je de uitgelekte kikkererwten toe. Roer om en zet ze dan onder water (ongeveer 3 cm) en voeg de bouillon toe. Laat aan de kook komen, zet lager en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de Chinese kool toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
 1. Voeg daarna het grootste gedeelte van de dille toe en roer door de stoof. Serveer de groentestoof met nog wat overgebleven dille.