Recept: Makkelijke tomaten-paprikastoof met kikkererwten

vegetarische stoof maken recept

Als rasechte krent/ oud-student is het altijd goed om een paar smakelijke, gezonde budgetrecepten achter de hand te hebben. Budget klinkt misschien als iets dat niet lekker is, maar ik weet inmiddels na heel veel (studenten)jaren dat budget niets met smaak te maken heeft. Vooral variatie in en het kruiden van eten is belangrijk. Waarbij grote (budget)vriend en op smaakmaker knoflook nooit ver weg is. Ook met een schepje komijn (gemalen of zaadjes) kom je al heel ver qua smaak. Altijd dichtbij je houden in de keuken dus, wordt heel veel lekker mee en peulvruchten al helemaal.

Zo is deze makkelijke tomaten-paprikastoof ooit gemaakt toen er deze ingrediënten in huis waren. Waarschijnlijk is de stoof nog lekkerder als deze de dag van tevoren gemaakt wordt, maar zo ver is het nooit gekomen.

Ingrediënten: Makkelijke tomaten-paprikastoof met kikkererwten

 • 2 paprika’s (b.v. 1 rode en 1 groene)
 • 3 tomaten
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel ras-al-hanout
 • 300 gram kikkererwten
 • 1 theelepel komijn
 • 3 eetlepels olijfolie

Recept: Makkelijke tomaten-paprikastoof met kikkererwten

 1. Pel en snijd de knoflook. Was de paprika’s en tomaten en snijd de paprika’s en tomaten in stukjes.
 2. Neem een pan en verhit daarin een flinke plens (ongeveer 3 eetlepels olijfolie). Bak daarin de knoflook 1 minuut en voeg daarna de paprikastukjes toe. Zet het vuur zacht en laat 5 minuten stoven.
 3. Voeg de ras-al-hanout en de komijn toe en roer door de paprika. Voeg de tomatenblokjes aan de pan toe en zet het vuur iets hoger zodat de tomaten een beetje kunnen inkoken. Zet daarna het vuur zacht en laat 5 minuten sudderen. Spoel de kikkererwten af en voeg ze toe in de pan.
 4. Roer even door en breng de stoof op smaak met zout en eventueel peper/ chilivlokken.

tomatenstoof maken

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.