Recept: easy zelfgemaakte gehaktballen

zelf gehaktballen maken

Van gehaktballen heb je 1001 recepten, daarom leek het me goed om er gewoon nog één de wereld in te slingeren…;) Ik kan dit gehaktbalrecept niet helemaal claimen, of eigenlijk helemaal niet want die eer gaat naar mijn trouwe huisgenoot Nicky. Als hij in de keuken te vinden is, dan wil hij het liefste iets met vlees maken. Biefstuk, hamburgers of gehaktballen, als het maar rood vlees is. Krijgt-ie normaal ook niet zo vaak, arme ziel.

Heel veel gehaktballen

Maar als hij het zelf maakt dan zijn de regels anders en dan mag hij onbeperkte hoeveelheden vlees bereiden. Daarom is dit recept meteen voor een heleboel gehaktballen, afhankelijk van hoe groot ze zijn waarschijnlijk ergens tussen de 15-30. Je kunt ze een paar dagen bewaren (of de volgende dag op je brood doen) of uitdelen in de buurt. Of gewoon de helft maken van dit recept, dan heb je er waarschijnlijk nog steeds genoeg.

Ingrediënten voor zelfgemaakte gehaktballen

  • 1 kilo half-om-half gehakt (liefst van de slager!)
  • 4 eieren
  • 8 beschuiten
  • flinke klont boter of margarine
  • zout/peper

Recept: easy zelfgemaakte gehaktballen

  1. Was je handen goed en neem een grote kom. Verkruimel de beschuiten tot ze helemaal fijn zijn (plet ze bijvoorbeeld in een afsluitbare zak). Doe in de kom het gehakt, de eieren en de verkruimelde beschuiten en breng op smaak met flink wat zout en peper. Kneed alles samen met je handen. Opmerking: probeer hiervan te genieten, ook is het een raar gevoel ;).
  2. Als de eieren en de verkruimelde beschuit goed vermengd zijn, rol je ballen van het gehakt. Bekijk even welk formaat jij wil qua gehaktbal en probeer ze daarna allemaal in ongeveer dezelfde grootte te rollen.
  3. Neem daarna een grote pan en laat een royale klont boter of margarine eerst opwarmen in de pan. Zorg dat de pan heet is en dat de gehaktballen genoeg plaatsen hebben om te bakken. Doe het desnoods in een paar keer, als je alleen een kleinere pan hebt.
  4. Bak de gehaktballen krokant en donkerbruin aan de buitenkant op hoger vuur. Daarna zet je het vuur iets zachter en laat je de gehaktballen garen van binnenuit. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van het formaat van de gehaktbal. Laat ze flink aanbakken en snijd er anders even een doormidden om te checken of ze gaar zijn.
  5. Serveer warm of koud.

gehaktballen recept

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.