Recept: Pasta met kip, courgette en paprika-roomsaus (makkelijk recept)

Makkelijke pasta met paprika-roomsaus

Stel, er komt een groep eters op bezoek en je moet iets voor ze maken. Oef, koken voor een groep. Niet altijd makkelijk en het kost ook nog eens veel tijd. Wat je dan maakt? Deze supermakkelijke pasta met paprika-roomsaus, kip en groenten. Kan ook met vis of alleen groenten hoor, dus makkelijk aan te passen. Het recept voor de saus is super makkelijk en vrijwel iedereen vindt het lekker. Je bent dus zo klaar met deze pasta. Maak de saus zelfs van tevoren, dan hoef je alleen nog een beetje tagliatelle of andere pasta te koken.

Pastarecept voor grote groepen

Ook te maken voor kleinere groepen natuurlijk. Dit recept is voor ongeveer 4 personen. Ik zeg ongeveer want er zijn grote en er zijn kleine eters. Het is voor mijn familie in elk geval genoeg en dat zijn grote eters. Heb je meer eters? Verdubbel dan recept of verdriedubbel, nou ja, je snapt het wel. Voor rekenskills moet je niet bij mij zijn, dus pak je calculator er maar bij.

Ingrediënten voor tagliatelle met kip en paprika-roomsaus

 • 1 courgette
 • 2 kipfilets
 • 1 pot ( of450-500 gram) gegrilde of geroosterde rode paprika
 • 200 gram creme fraiche
 • 1 knoflookteen
 • 1 ui
 • pasta of tagliatelle voor 4 personen
 • 180-190 gram rode pesto
 • 50 gram rucola (optioneel)

 

Recept voor tagliatelle met kip en paprika-roomsaus (makkelijk recept)

 1. Heb je een blender of staafmixer met bakje? Dan doe je in dat bakje de gepelde knoflook, pesto, creme fraiche, 3 eetlepels water, 1 gegrilde paprika uit de pot en een beetje peper en zout.  Blender of pureer tot een saus.
 2. Heb je dat niet? Pel en snijd dan de knoflook heel fijn. Meng deze in een bakje met de pesto, creme fraiche en 3 eetlepels water met een garde tot de saus vermengd is.
 3. Pel en snipper de ui fijn. Snijd de uiteindes van courgette en snijd in blokjes. Snijd de kip in blokjes (laat weg voor vega recept). Laat de gegrilde paprika’s uit de pot uitlekken en snijd in stukjes.
 4. Neem een grote pan en bak daarin in een beetje olie de ui 2-3 minuten aan. Voeg daarna de kip toe en bak 1 minuut mee. Als je de saus niet gepureerd hebt, voeg je nu de knoflook toe. Anders voeg je alleen de courgette toe. Laat 1 minuut aanbakken en voeg daarna de pestosaus toe.
 5. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 6. Laat de saus rustig doorsudderen, zo’n 5 minuten. Voeg dan de gegrilde paprika toe en laat nog even doorsudderen. Check of de kip gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
 7. Serveer met de pasta en eventueel met rucola.

Makkelijke pasta met paprika-roomsaus