Recept: Paprika-tomatensoep met chorizo en kikkererwten

Spaanse paprika-tomatensoep met kikkererwten en chorizo

Het idee van een goede maaltijdsoep is dat je er behoorlijk vol van zit. Dat lukt absoluut met deze paprika-tomatensoep met uitgebakken chorizo en kikkererwten. Het is altijd goed om recepten van maaltijdsoepen in je repertoire te hebben want 1 pan/ gezond/ voedzaam/ weinig afwas. En wie houdt er niet van een goed soepje?

Deze paprika-tomatensoep heeft een licht Spaans tintje door de chorizo maar je kunt er ook een vega versie van maken door de chorizo weg te laten. Of vega chorizo te gebruiken als dat bestaat (zo niet: fabrikanten, gratis inspiratie bij dezen!). De kikkererwten hebben de rol van soepballetjes een beetje overgenomen in deze maaltijdsoep, maar zijn wel stukken voedzamer. Ik trek 9 van de 10 keer een blik of glas van deze ronde vezelbommetjes open, maar als je verse wil gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Dit recept is genoeg voor ongeveer 3-4 personen.

Vriestipje: zonder de kikkererwten is deze soep prima in te vriezen. Voeg deze op het laatste toe. 

Ingrediënten voor Paprika-tomatensoep met chorizo en kikkererwten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode of gele paprika
  • 125 gram chorizo
  • 2 flinke wortels
  • 400 milliliter tomatenblokjes
  • 1 laurierblad
  • 400 gram kikkererwten (blik)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 bouillonblokje (bijv. groenten)
  • Olie of boter om in te bakken

Recept: Paprika-tomatensoep met chorizo en kikkererwten

  1. Pel en snijd de knoflook en ui. Was de wortelen, schil ze en snijd ze in blokjes, doe dat ook bij de paprika. Verwijder het velletje van de chorizoworst en snijd in kleine blokjes.
  2. Bak de chorizoblokjes krokant in een beetje olie of boter in een soeppan. Als ze krokant zijn, haal ze dan uit de pan en bak in het overbleven vet de ui eerst 5 minuten op zacht vuur. Voeg daarna de knoflook toe en bak ook een paar minuten.
  3. Bestrooi met een beetje (zwarte) peper en paprikapoeder en voeg de wortel, paprika en het laurierblad toe. Laat even meebakken en leeg dan het blikje tomatenblokjes in de soeppan.
  4. Voeg na een paar minuten het bouillonblokje en 1 liter water toe. Je kunt later nog altijd meer water toevoegen als je de soep te dik vindt. Laat aan de kook komen en daarna op een lager vuur nog 15 minuten pruttelen.
  5. Verwijder het laurierblad en blender de soep. Spoel de kikkererwten af en voeg ze bij de soep. Proef of je de soep zo op smaak vindt qua peper en zout. Serveer met de krokante chorizo.

Spaanse maaltijdsoep met chorizo en kikkererwtensoep

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.