Recept: Chinese Tomatensoep

Chinese tomatensoep recept
Terwijl andere mensen heel wat af geinfluenced worden met nieuwe fohns, nieuwe sieraden of dát ene geweldige jurkje, word ik op een andere manier geinfluenced en wel met recepten. Soms lijkt het net of je telkens eenzelfde recept tegenkomt, net zo lang tot dat je er opeens zin in hebt. Dat had ik laatst met Chinese Tomatensoep. Een recept dat ik weliswaar graag eet in restaurants, maar niet vaak thuis maak. Gek hoe dat gaat, dat ik na het zien van een aantal Chinese Tomatensoepen ineens toch zin had in dit gerecht. Influencer marketing – het werkt!

Mooi aan deze tomatensoep is dat ik voor het basisrecept (zonder de toppings) eigenlijk alles in huis had behalve de verse gember. Die heb ik dus gehaald, samen met een bosje lente-ui en een bakje taugé. Je kunt de toppings voor de soep eigenlijk helemaal zelf samenstellen, bijvoorbeeld met groenten of versierders die je thuis nog hebt.

Moet ik nog iets zeggen over de hoeveelheid suiker (en ketjap) die in deze soep gaat? Misschien wel. Chinese tomatensoep is een zoete soep, dus je hebt er een aanzienlijke hoeveelheid suiker voor nodig. Anders is het geen Chinese tomatensoep. Ben je op een dieet waar je niet te veel suiker mag eten? Eet deze soep dan wellicht gewoon niet. Zo, dat is ook weer gecoverd!

Dit recept is genoeg voor een grote pan waar vier mensen van kunnen eten. Heb je iets minder eters? Je kunt de soep makkelijk bewaren of invriezen (zonder de toppings). Ook is het basisrecept een echte budget-topper, voor die dagen net voor je payday. You’ re welcome!

Ingrediënten voor Chinese Tomatensoep

  • 3 cm verse gember
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram gepelde tomaten of tomatenblokjes
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel (appel)azijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 1,5 blokjes kippenbouillon
  • Sambal naar smaak (optioneel)
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Toppings:

  • bosje lente-ui
  • 200 gram mihoen of andere noedels
  • 250 gram taugé

Benodigdheden: Je hebt een pan en een staafmixer nodig.

Recept voor Chinese Tomatensoep

  1. Kook 1 liter water en los daarin de kippenbouillon op.
  2. Snipper een uitje en de knoflook en schil en rasp/snijd de verse gember.
  3. Bak de ui 5 minuten aan in de soeppan in een beetje zonnebloemolie. Voeg daarna de gember en knoflook toe en bak nog 3 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Voeg de gepelde tomaten of tomatenblokjes toe en bak een paar minuten al roerend mee.
  5. Daarna voeg je de gezeefde tomaten, de kippenbouillon, het azijn, de suiker en de ketjap toe en laat het aan de kook komen.
  6. Draai daarna zacht en laat 10 minuten koken
  7. Pureer de soep met een staafmixer en proef of je de soep goed op smaak vindt. Wil je een zoetere soep? Voeg dan nog een beetje suiker toe. Wil je een pittigere soep? Voeg dan sambal toe.
  8. Kook de mihoen of noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Hak de lente-ui in grove stukken. Serveer de soep met een beetje noedels of mihoen, lente-ui en tauge. Een eitje of gebakken uitjes zijn er ook lekker bij.

Tip: je kunt de soep tot 2 dagen van tevoren maken en eventueel invriezen. Voeg op het laatste moment pas de toppings toe.

Chinese tomatensoep recept

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.