Recept: Sesam Paksoi met noedels

zelf paksoi recept maken

Paksoi is een groente die je makkelijk inzet op drukke dagen. Je snijdt er met alle kracht die je nog over hebt gemakkelijk stukken van en kunt alles gebruiken (behalve het uiteinde). Daarom heb ik een snel Paksoi wokrecept voor je. Ook flexibel inzetbaar als bijgerecht, of met een eitje, tofu of stukje kip om te toveren tot een ‘complete’ maaltijd. De sesam toevoeging komt van de sesamolie en de sesamzaadjes. Pas een beetje op met sesamolie, sommige merken zijn behoorlijk sterk en dan wil de sesam nog wel eens overheersen. Schud er dus niet te royaal mee, maar bekijk het scheutje bij scheutje.

Ingrediënten voor Sesam Paksoi met noedels

 • 2 paksoi
 • 1 eetlepel ketjap
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui of 3 stronken lente-ui
 • beetje sojasaus of zout
 • 2 theelepels sesamolie
 • sesamzaadjes ter decoratie + noedels naar keuze voor erbij

Recept: Sesam Paksoi met noedels

 1. Was de paksoi en snijd het witte gedeelte in stukjes. Niet te dik, maar er mag best nog wat bite in zitten. Snijd het groene in grove stukken en zet even weg, dit gaan we later pas bakken. Snijd de (lente-ui) fijn. Pel en snijd de knoflook fijn.
 2. Bak de ui aan in de sesamolie met een beetje wokolie of zonnebloemolie. Voeg na een paar minuutjes de knoflook toe, bak 1 minuutje mee. Voeg dan de witte stukjes Paksoi toe en bak op hoog vuur een paar minuten. Voeg de ketjap en sojasaus toe.
 3. Bak nog even door en proef of je misschien meer ketjap of sojasaus wil toevoegen. Kook ondertussen de noedels als je er een maaltijd van wil maken.
 4. Serveer de noedels met de paksoi + saus en garneer met sesamzaadjes + geroosterde uitjes.

 

Paksoi gerecht bereiden

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.