Recept voor pompoensoep met gember en garam masala

Hoe maak ik pompoensoep? Makkelijk recept!

Het moment dat je blij wordt van een afwasmiddel met ‘pumpkin-vanilla’ geur, dan weet je twee dingen. Één: je wordt oud. Of ‘degelijk/ ‘burgerlijk’ zoals mijn net afgestudeerde broer het noemt. En twéé, je bent een millennial. Het diersoort dat elke herfst weer gebombardeerd wordt op social media met drankjes/geurkaarsen/memes met pumpkin. Heeft u nog nooit gehoord van iets met pumpkin? U kunt ervan uitgaan dat u boven de veertig bent. De pompoen heeft een positieve invloed op mij. Alles met pumpkin (of vanilla) wil ik kopen en hebben. Net als dat afwasmiddel, dat het schrobben van borden met restjes afhaal toch stukken herfstiger maakt.

Pompoensoep zonder te schillen?

Want een pompoen, dat is herfst! Je hebt er ofwel een voor je deur liggen, ofwel een in je soep. Het eetbare soort dan, waar de supermarkt vol mee ligt. De lekkerste pompoensoep kun je op 2 manieren maken (zie het recept hieronder). De grootste vraag is eigenlijk: heb je zin om te schillen of niet? En ook: heb je een oven of niet? Met 1 van deze 2 manieren lukt het in elk geval altijd!

Ingrediënten pompoensoep met garam masala

 • 1 hele pompoen, bijvoorbeeld een flespompoen
 • 1 ui
 • 2 theelepels garam masala
 • 1 teen knoflook
 • 3 cm verse gember
 • 1,5 liter groentebouillon (1 blokje)

Recept pompoensoep met garam masala

 1. Vind je het niet erg om te schillen of heb je geen oven? Schil en snijd dan de pompoen in blokjes. Heb je geen zin om te schillen en heb je een oven? Verwarm deze dan voor op 200 graden en halveer de pompoen in de lengte. Leg de twee helften met de vruchtvlees kant naar boven op de bakplaat. Besprooi met een beetje (olijf)olie en zet 25-30 minuten in de oven.
 2. Pel en snipper de knoflookteen en de gember. Als laatste schil en snipper je de ui.
 3. Neem een grote soeppan en verhit hierin een beetje olie of boter. Bak de ui en gember even een paar minuutjes aan en voeg daarna de knoflook toe. Bak 1 minuut mee en voeg daarna de garam masala toe. Roer de kruiden even om.
 4. Volg je het recept met de pompoenblokjes? Voeg deze dan nu toe en laat ze even meebakken.
 5. Volg je het recept met de ovenpompoen? Schep dan voorzichtig het gare vruchtvlees uit de pompoen met een lepel en voeg bij de ui.
 6. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat daarna 15 minuten op een rustig vuurtje koken.
 7. Pureer de soep. Check of de soep op smaak is en voeg eventueel nog wat room of crème fraîche toe.

Recept voor pompoensoep met garam masala