Recept: Doordeweekse geroosterde bloemkoolsalade met kikkererwten, paprika en kaas

Recept voor doordeweekse salade met geroosterde bloemkool, paprika en kaas

Het is weer januari en dat betekent dat je je lijf een break geeft van de onmenselijke calorieën van december. Begrijp me niet verkeerd,  ik heb van elke calorie onmenselijk genoten. Alleen geloof ik in balans (stom woord) en wissel ik mijn vettere recepten graag eens af met een salade. Het liefst een salade waar ik niet te veel mee hoef, zoals deze makkelijke salade met geroosterde bloemkool uit de oven.

Makkelijke salade, makkelijke dressing

Voor de rest trek je een paar blikken/ zakken open en snijd je een paprika in stukjes. De dressing heb ik ook heel simpel (maar smakelijk!) gehouden. Olijfolie en balsamico-azijn. Heb je denk ik wel in je keukenkastje staan. Geniet van deze makkelijke, doordeweekse salade. Dit recept is voor 2 a 3 personen.

Ingrediënten: geroosterde bloemkoolsalade met kikkererwten, paprika en kaas

  • 1 bloemkool
  • 2 puntpaprika’s
  • 400-450 gram kikkererwten of linzen (of een mix)
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vergine)
  • 200 gram feta of halloumi
  • 3 eetlepels balsamico-azijn

Recept: geroosterde bloemkoolsalade met kikkererwten, paprika en kaas

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Snijd roosjes van de bloemkool, leg op de bakplaat en besprenkel met een beetje (olijf)olie en zout. Rooster ongeveer 25-30 minuten in de oven.
  2. Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Laat de kikkererwten of linzen uitlekken en spoel ze af onder de kraan. Snijd blokjes van de feta of bak de halloumi in reepjes in de koekenpan tot ze een bruin laagje hebben.
  3. Meng in een grote saladekom de kikkererwten/linzen, paprika en de bloemkool met de balsamico-azijn en olijfolie. Proef en breng eventueel op smaak met meer balsamico-azijn. Serveer met de fetablokjes of kaas.

Recept voor doordeweekse salade met geroosterde bloemkool, paprika en kaas