Massaman curry met kikkererwten en sperziebonen

massaman curry recept

I loveeeee Curry’s! Ze zijn smakelijk, makkelijk, snel en de nadruk ligt (bij mij althans) op groenten. Een currypasta vanaf scratch maken is fantastisch, maar je moet er een hele hoop boodschappen voor doen en flink wat snijden en schillen. Deze stap kun je doordeweeks/ op werkdagen makkelijk skippen door een goede currypasta te kopen. Ik koop verse currypasta’s in of haal die van mijn favoriete merk: Blue Elephant. Vanaf dan is het maken van een curry een proces dat je binnen twee keer op de automatische piloot kan doen.

Aardappel curry

In deze Massaman curry zit een stuk kip. Wil je geen vlees eten? Vervang de kipfilet dan door vega kip. Je kan het vlees/ de vleesvervangers ook helemaal weglaten, er zitten immers al kikkererwten in. In een Massaman curry vind je meestal aardappelen. Dat kan ook in plaats van kikkererwten, maar het koken van aardappelen kost ietsje langer. Reken daarom op 10-15 minuten meer bereidingstijd. Even een dingetje over kokosnootmelk dan nog. Ik geloof niet in de light-variant. Kokosmelk MOET de volvette variant zijn, zo belangrijk voor de smaak van een echte, rijke curry. Mocht je er toch een light-versie in willen doen, dan ga je gang want ik kom er waarschijnlijk nooit achter.

Ingrediënten Massaman curry met kikkererwten en sperziebonen

 • 1 teen knoflook
 • 70 gram Massaman currypasta (Blue Elephant)
 • 1 ui
 • 200 gram kikkererwten (blik)
 • 1 kip(dij)filet
 • 150 gram sperziebonen
 • 400 ml kokosmelk
 • 1 theelepel suiker
 • zonnebloemolie of wokolie
 • 300 gram rijst

Recept: Massaman curry met kikkererwten en sperziebonen

 1. Ontpin de sperziebonen en snijd ze klein. Je kunt ook sperziebonen uit de diepvries gebruiken, dan kun je deze stap overslaan. Pel en snipper de ui en het knoflookteentje.
 2. Verhit een beetje zonnebloemolie of andere olie in een wokpan of grote pan. Bak daarin 5 minuten de ui, voeg daarna de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de currypasta toe en bak op zacht vuur 3 minuten.
 3. Voeg daarna de kokosmelk toe en een beetje water. Laat aan de kook komen en draai dan zachter.
 4. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de sperziebonen en de kip toe en laat 5 minuten koken.
 5. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
 6. Voeg 1 theelepel suiker toe aan de curry en proef of je de curry op smaak vindt. Voeg dan de uitgelekte kikkerwten toe en laat nog een minuutje rustig sudderen.
 7. Serveer de curry met de rijst.

massaman curry zelf maken

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.