Recept: Romige prei-aardappelsoep

preisoep aardappelsoep recept

Gisteren nogmaals Julia & Juliet gekeken, want alle films met eten in de hoofdrol kijk ik graag (meerdere keren). Chocolat, Chef en alle geweldige Netflix-series met voedsel in de hoofdrol (Cooked! Chef’s Table!) zijn favoriet. Het verhaal van Julia Child en haar liefde voor Frankrijk en Frans eten werkt aanstekelijk. Toen ik de film voor de eerste keer keek, verzandde ik (zoals wel vaker) in een nogal uitgebreide Google-sessie over Julia Child. Ik las alles van haar leven en bekeek veel van haar recepten. Sommige daarvan lijken nu een tikje ouderwets, met onze huidige smaak en voorkeuren. Maar een makkelijk uitziend recept waar geen eend, kreeft of ander moeilijk ingrediënt in voorkwam, gaf ik wel een kans.

Ik besloot voor mijn moeder de prei-aardappelsoep te maken van Julia Child. Wel met bouillon erbij (ook al stond dat niet in het originele recept), want een soep zonder bouillon is vreemd. Aardappelen in een soep vind ik per definitie een beetje ouderwets, maar moeders was content en dus ik ook. Later maakte ik deze soep ook voor vrienden en ook zij namen een tweede kom (goede graadmeter hoe erg iets in de smaak valt). Kortom: alle credits gaan naar Julia en degelijke bouillon.

Ingrediënten: Romige prei-aardappelsoep

  • 2 groentenbouillon-blokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram aardappelen (kruimig)
  • 200 ml kookroom
  • 3 grote stronken prei

Recept: Romige prei-aardappelsoep

  1. Pel en snijd de knoflookteentjes in stukjes. Was en snijd de preien in ringetjes. Schil, was en snijd de aardappelen in stukken.
  2. Neem een grote soeppan en fruit de prei aan in een beetje olie. Na 5 minuten voeg je de knoflook toe en bak je de knoflook 2 minuten aan. Voeg de aardappelen toe, zet ruim onder water en verkruimel de bouillonblokjes in de soep. Laat aan de kook komen en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 1 minuut.
  3. Blender of staafmixer de soep fijn. Proef op peper en zout. Als je de soep te dik vindt, voeg dan nog een beetje water toe.

prei aardappelsoep recept

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.