Recept: Broccolistamppotje met zongedroogde tomaten

broccoli stamppot zelf maken

Zongedroogde tomaten maken echt alles lekker. Daarom maken ze een misschien alledaags broccolistamppotje als dit net wat gezelliger. Door een stamppot te maken haal je meteen vroegere herinneringen naar boven. Want hoewel rijst, pasta en noedels misschien een cooler imago hebben, is een stamppotje af en toe ook lekker. Als het koud is en je prakt op een donkere avond een paar dampende aardappelen, dan weet je dat je nostalgisch gaat worden. Of oud wordt, dat kan natuurlijk ook.

Ook fijn: je hebt voor dit recept niet veel ingrediënten nodig, het is heel makkelijk te maken en je kunt het (mits je grote pannen hebt) ook voor veel personen maken. Verdubbel dan gewoon dit recept. Deze broccolistamppot is ook lekker met walnoten, een stuk vlees of een vleesvervanger of met een handje geraspte kaas.

Ingrediënten: Broccolistamppotje met zongedroogde tomaten

 • 1 kilo kruimige aardappelen
 • 800 gram broccoli
 • 1 flinke klont roomboter
 • 100 gram zongedroogde tomaten
 • 1 eetlepel mosterd
 • scheutje melk
 • zout & peper

Recept: Broccolistamppotje met zongedroogde tomaten

 1. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water tot ze zacht genoeg zijn om te prakken. Het ligt aan de grootte van de aardappelen hoe lang dit duurt. Prik er af en toe met een vork doorheen om te voelen hoe zacht ze zijn.
 2. Snijd de broccoli in roosjes. Je kunt ook de steel meekoken, door eerst de buitenkant eraf te snijden. Kook de roosjes 5-10 minuten tot ze zacht zijn, maar niet helemaal slap.
 3. Terwijl de aardappelen en de broccoli koken, kun je de zongedroogde tomaten in stukjes snijden.
 4. Giet het water van de aardappelen en prak ze met een aardappelenstamper. Voeg de flinke klont roomboter, een scheutje melk (voeg meer toe voor een dunnere puree), 1 eetlepel mosterd en wat peper en zout toe. Mix met een handmixer glad.
 5. Giet het water van de broccoli en prak de broccoli ook lichtjes met de aardappelenstamper. Meng de broccoli door de aardappelenpuree.
 6. Proef of je de broccolistamppot naar smaak vindt. Voeg anders meer peper, zout, mosterd of boter toe. Voeg als laatste de zongedroogde tomaten door de puree.

broccolistamppot recept makkelijk

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.