Recept: Nina’s noedelsoep met kip, paksoi en gember

Recept om zelf noedelsoep te maken met gember, kip en paksoi

Op het lijstje van recepten die ik nog wil maken voor de blog, staat deze er al heel lang in. Waarschijnlijk omdat de soep het allerbeste smaakt op een winterse dag maar toen ik deze blog begon was het geen winterse dag. Ook is het technisch gezien Nina’s noedelsoep omdat ik deze soep voor het eerst bij haar in haar appartementje heb gegeten. En ik het recept (dat eigenlijk geen vast recept is) talloze malen heb gekopieerd en mag ik zeggen: geperfectioneerd.

Noedelsoep op gevoel

Maar Nina weet helemaal niet dat dit eigenlijk haar recept is want zij doet niet aan recepten. Althans niet voor het koken thuis. Met een koksopleiding op zak en jaren ervaring als chef, ‘doet ze altijd maar wat’. Ze gooit verschillende items en een aantal specerijen en kruiden in een pan en simsalabim: een heerlijk gerecht.

Smijt alles in een pan

Maar voor diegenen die niet zo bedreven zijn in het maken van heerlijke gerechten uit de losse pols, bestaan er natuurlijk recepten. Waarschuwing bij dit recept: het lijken veel ingrediënten, maar het is absoluut niet moeilijk om te maken. Je smijt de ingrediënten in een grote pan en laat het lekker pruttelen. Ook heel erg slim om dit in grote hoeveelheden te maken, kan ook een dag van tevoren.

Ingrediënten: Noedelsoep met kip, paksoi en gember

 • ongeveer 5 cm of 75 gram verse gember (oftewel: een groot stuk)
 • 1 ui
 • 2 paksoi
 • 2 kippenbouillonblokjes
 • 10 eetlepels ketjap manis (ja, 10 ja!)
 • 2 kipfilets
 • 60-70 gram noedels
 • 4 gekookte eieren
 • 1 eetlepel sambal (naar keuze)
 • optioneel: geroosterde uitjes

Recept: Noedelsoep met kip, paksoi en gember

 1. Schil de gember en snijd in flinterdunne (!) plakjes. Of gewoon zo dun als je kan! Pel de ui en snijd in ringen.
 2. Neem een grote soeppan en leg hierin de kip, gember en ui. Vul de pan met flink water (zeg 3 liter) en verkruimel hierin de bouillonblokjes. Voeg ook 5 lepels ketjap en 1 eetlepel sambal toe. Laat aan de kook komen en zet het vuur daarna iets zachter. Laat 20 minuten pruttelen. Als je iets te weinig vocht overhoudt, voeg dan nog wat water toe.
 3. Ondertussen snijd je het harder witte gedeelte van de paksoi. Voeg deze na 15 minuten toe en laat nog 5 minuten meepruttelen. Snijd het groene gedeelte voor later.
 4. Als de kip gaar is, haal je de kip uit de pan en maak je hiervan kleiner soepvlees met 2 vorken. Voeg de rest van de ketjap toe aan de soep. Proef of deze op smaak is. Je kunt eventueel meer sambal of ketjap toevoegen.
 5. Kook de laatste minuut de noedels en het groene gedeelte van de paksoi mee. Serveer met een gekookt eitje, de kip en eventueel geroosterde uitjes.

Noedelsoep recept met kip, gember en paksoi - makkelijk!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.