Recept: Yoghurt-tahin spread

yoghurtdip

Zijn je rauwe groenten, je couscous, je bulgur of je geroosterde bloemkolen/wortelen een beetje saai? Treur dan niet, want je kan ze in vijf minuten tijd opleuken met deze yoghurt-tahinspread. Doet het ook uitstekend bij een stuk geroosterd vlees of vegaburger. Doet het eigenlijk bijna overal goed bij, zou je wel kunnen zeggen. Smeer ‘m op een pita en je hoort ook niemand klagen. Je kunt de dip 2 dagen bewaren in de koelkast. Pas op: als je verse knoflook gebruikt , dan kan deze gaan overheersen.

Ingrediënten voor de Yoghurt-tahin spread

  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel knoflookpoeder of 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tahin
  • Kneep citroensap
  • zout en peper

Recept: Yoghurt-tahin spread

  1. Meng alle ingrediënten samen in een kom en breng op smaak met peper en zout. Als je verse knoflook wil gebruiken, snijd dan de teen eerst fijn of pers in een knoflookpers.
  2. Wil je een intensere sesamsmaak? Voeg dan nog een beetje extra tahin toe.
  3. Laat de dip even staan zodat de smaken goed kunnen vermengen.

tahin-yoghurtdip maken

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.