Recept: Turkse truffelpizza

Turks brood met truffel olijven zelf maken
De credits voor deze pizza van Turks brood gaan niet naar mij. Want ook ik laat me maar al te graag uitnodigen voor brunches/ lunches/ diners en dan al helemaal bij mijn zus die zelf chef-kok is (lucky me!). Een uitnodiging van haar zal ik niet snel afwijzen, of er moet iets heel ergs met me aan de hand zijn. Maar zelfs dan nog zou ik waarschijnlijk een manier verzinnen om de 45,8 km te rijden naar haar huis (naar haar keuken).

Pizza van Turks brood

Soms weet je na één hap al: dit recept komt op de blog. Zo ook bij dit supermakkelijke recept met Turkse pizza en truffeltapenade. Geen Turkse pizza die je wel eens haalt bij  je favoriete kebabzaak. Maar een pizza die je maakt met Turks brood, dat je tegenwoordig echt overal krijgt, of in elk geval in alle supermarkten. Daarbij heb je nog een ander ingrediënt nodig: truffeltapenade. En ook dat vind je in je lokale supermarkt, geloof mij. Voor een paar euro heb je een potje waar je heel lang mee doet. Of: 5 van deze Turkse broden met truffel van kan maken.

Zodra je de shock te boven bent gekomen dat je een truffeltapenade hebt gehaald, is het voor de rest echt een piece of cake om deze Turks brood pizza af te maken! Je kunt het ook nog beleggen met restjes groenten die liggen te verpieteren in de koeling. Voor een vega recept laat je de ham weg! Op de foto zie je 1x met ham en 1x met een restje linzen.

Ingrediënten: Turkse truffelpizza

  • 1 Turkse pizza (afbak)
  • 2 eetlepels truffeltapenade
  • 200 ml creme fraiche
  • 100 gram zwarte olijven (plakjes/ ringetjes)
  • 3 stroken parmaham of serranaham (laat weg voor vega recept)
  • 150 gram geraspte (jonge/ jong belegen) kaas

Recept: Turkse truffelpizza

  1. Meng in een kommetje de crème fraîche met een beetje water, de truffeltapenade en een beetje (zee)zout en peper. Het truffelmengsel moet goed uit te smeren zijn maar niet te dun zoals een dressing.
  2. Snijd voorzichtig de Turkse pizza door de helft. Verwarm de oven op 180 graden.
  3. Besmeer de Turkse pizza met een laag van het truffelmengsel. Bestrooi met de olijvenplakjes, scheur de ham in stukjes en bestrooi als laatste met kaas.
  4. Zet ongeveer 10-15 minuten in oven totdat het brood krokant is en de kaas gesmolten.

Truffelpizza van turks brood recept

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.