Recept: Kokosrijst

Kokosrijst zelf maken

De perfecte partner bestaat niet, dat weet ik ook wel. Maar toch, als ik even mag fantaseren zou diegene net zo gek zijn op het hele food-gebeuren als ik (check), net zo gek zijn op eten (check) en net zo gek zijn op koken (…………..). Twee van de vakjes aangevinkt, alleen het koken staat nog in de kinderschoenen.

Kokosurprise

Daarom was ik zo blij verrast toen ik een keer thuiskwam en het huis een zoete geur verspreidde. Die kwam van de kokosrijst die bij het wokje hoorde. Super lekker om de rijst eens zo te maken, het geeft een hele volle, zoete smaak aan je rijst. Ik had dat zelf eigenlijk nog nooit gemaakt. Kokosrijst kun je ook eten zonder iets erbij. Maar elke groentes/ vlees smaakt er prima bij. Alleen om de geur in huis zou ik je eigenlijk willen aanraden deze kokosrijst te maken.

Ingrediënten: kokosrijst

  • 300 gram pandan- of basmatirijst
  • 400 ml kokosmelk (10% vet)
  • 200 ml (kokend) water

Recept: kokosrijst

  1. Was de rijst. Verhit de rijst in een pan met de kokosmelk en het water tot de rijst kookt. Zet dan het vuur zachter en laat de rijst langzaam de kokosmelk en het water opnemen. Als je denkt dat je te weinig vocht hebt, voeg dan een beetje water toe.
  2. Breng op smaak met een beetje zout of sojasaus.

kokosrijst recept

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.