Recept: Pasta Arrabiata

pasta arrabiata zelf maken

Een pittige tomatensaus voor op je pasta is een uitstekende klassieker voor in je repertoire. Het is niet moeilijk, niet duur en je kunt de saus ver vooruit maken en eventueel invriezen. Die pittige saus met pasta heet ook wel Pasta Arrabiata. Je hebt dit misschien wel eens op een pakje zien staan. Maar nu je weet dat het een fluitje van een cent is om de saus zelf te maken, kun je dat potje vanaf nu ook laten staan.

Pasta Arrabiata & veg

Ik houd er zelf meer van als de pittige tomatensaus een beetje ‘aangekleed’ is met een paar fijne groenten. Courgette, aubergine, rucola, olijven, ze doen het allemaal goed in deze pittige saus. Maar als je geen zin hebt in groentenpoespas dan kun je ook voor het basisrecept gaan van de Arrabiata. Ik maak het gerecht hieronder af met courgette en rucola.

Ingrediënten basisrecept Pasta Arrabiata

  • 1 rode peper
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 ui
  • olijfolie

Toevoeging voor dit recept:

  • 300 gram penne
  • 85 gram rucola
  • 1 courgette
  • 40-50 gram ansjovis (optioneel, maar wel aan te raden!)
  • zout

Recept Pasta Arrabiata

  1. Snijd de rode peper in ringetjes. Als je een iets minder pittige pasta wil, dan verwijder je de zaadjes die in de rode peper zitten. Pel en snipper de knoflook en ui. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd in stukken of plakken.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui 5 minuten aan. Voeg de ansjovis in zijn geheel toe (de vis ‘lost’ op in de saus) en de rode peper toe. Bak 3 minuten mee. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Voeg de courgette toe en bak 4 minuten mee. Laat 2 eetlepels tomatenpuree even ontzuren in de pan door het door de saus te roeren en een paar minuten mee te laten bakken.
  4. Kieper de tomatenblokjes bij de saus, roer door en laat aan de kook komen. Zodra de saus kookt, zet je de saus lager en laat je minimaal 10-15 minuten sudderen.
  5. Zet ondertussen water op om de pasta te koken. Zout het water en kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Proef of je zout wil toevoegen aan de saus. Mix de penne met de saus en serveer met rucola.

pasta arrabiata recept

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.