Recept: Makkelijke bokkenpootjes ijstaart – in cakevorm (3 ingrediënten)

makkelijke bokkenpootjes cake zelf maken

Team lui & simpel heeft weer een nieuw toetjesrecept voor je: bokkenpootjes ijstaart. Een lachwekkend makkelijke ijstaart die je in twee keer met je ogen knipperen hebt gemaakt. Je moet natuurlijk wel even wachten tot de taart in de vriezer is bevroren, anders is het geen ijstaart, dat begrijp je wel. Een nachtje zou prima zijn, maar als je haast hebt is 5 uurtjes ook genoeg.

Ijstaart in cakevorm 

Deze taart maak ik in een cakevorm. Waarom? Een ijstaart is ongeveer de het dubbele aan grootte. Dus top om te maken als je bezoek krijgt, maar erg veel voor twee personen. Zelf voor enthousiaste eters en dessert fans zoals ik en mijn huisgenoot.  Als je toch een ijstaart wil maken, gebruik dan een ronde taartvorm en het dubbele aantal ingrediënten. Laat het voor het serveren even op temperatuur komen en snijd dan in stukken/ plakken.

Ingrediënten voor bokkenpootjes-ijstaart

  • 400 gram bokkenpootjes
  • 1 zakje vanillesuiker of 1,5 eetlepel suiker
  • 250 ml slagroom

Recept voor makkelijke, bokkenpootjes-ijstaart

  1. Klop de slagroom met de suiker stijf tot er pieken beginnen te ontstaan. Je kunt dit met een handmixer doen voor het snelste resultaat.
  2. Laat ongeveer een half pak bokkenpootjes over ter decoratie. Verkruimel de rest met een mes of, zoals ik het graag doe, met je handen. Roer met een spatel in de slagroom.
  3. Bekleed de cakevorm met een beetje plastic folie en wat extra zodat je deze over de cakevorm kan vouwen.
  4. Giet het slagroom-bokkenpootjesmengsel in de cakevorm en bekleed met de overgebleven bokkenpootjes. Vouw de ijstaart dicht met het plastic folie en zet rechtop in de vriezer. Wacht minstens 4-5 uur.

bokkenpootjes ijstaart recept

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.