Recept: Geroosterde tomatensoep

geroosterde tomatensoep

Ik durf echt te zeggen dat dit de lekkerste tomatensoep is die je ooit zal eten. Dat komt omdat je de tomaten (en uien en knoflook) roostert in de oven. Daar hoef je zelf niets aan te doen, gewoon de oven al het werk laten doen. Beter geregeld! Het is sowieso een heel makkelijk recept, deze zelfgemaakte tomatensoep. Plus je maakt er jezelf en anderen waarschijnlijk ontzettend blij mee (win-win!). Mocht je nog ergens een lepel tomatenpuree of een beetje tomatenblokjes o.i.d. over hebben, voeg dit dan ook gerust toe voor een nog krachtigere tomatensmaak. Is niet nodig, maar ik ben team #nowaste dus ik probeer altijd alles op te maken. En zeg zelf, hoe irritant is een tube of blikje tomatenpuree waar nog maar een beetje in zit?

Je kan deze zelfgemaakte tomatensoep gerust 2 dagen bewaren in de koelkast of invriezen.

Ingrediënten: Geroosterde tomatensoep

 • 1 kilogram tomaten
 • 2 grote uien
 • 3 tenen knoflook
 • 1 bouillonblokje (groenten, kip)
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 4 eetlepels olijfolie
 • Zout en peper

Je hebt hiervoor nodig: een oven, een bakplaat, bakpapier, een blender om te soep mee te pureren.

Recept: Geroosterde tomatensoep

 1. Bekleed een bakplaat met een bakpapier (of vet in). Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Pel de uien en snijd door de helft. Was de tomaten en snijd in kwarten. Leg de tomaten en de uien samen met de knoflooktenen (zonder te pellen!) op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en de Italiaanse kruiden.
 3. Zet de bakplaat 25-30 minuten in de oven.
 4. Kook 1,5 liter water. Als de tomaten en de uien licht beginnen te blakeren (een donker randje krijgen) dan kun je ze uit de oven halen.
 5. Neem een (soep)pan en doe daar de tomaten en uien volledig in. Vergeet ook de olie van de bakplaat niet. Knijp de knoflook uit de tenen (dit is nu een soort knoflookpasta) en in de pan. Voeg 1,5 liter water met het bouillonblok toe.
 6. Laat 10 minuten zachtjes koken, pureer of blender en breng eventueel op smaak met peper en zout.

recept voor tomatensoep

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.