Koop je ook altijd veel te veel bananen? Ik in elk geval wel. Het lijkt altijd zo sneu om er maar 1 of 2 te kopen, dus haal ik altijd een fijn trosje in huis. Die ligt daar dan opeens ietsje te lang en voor je het weet kleurt je fruitmand opeens bruin. Niet getreurd, want met die overrijpe bananen maak je gewoon bananenbrood of banana bread. Ben niet bang dat ze te bruin zijn, in dit bananenbrood is dat perfect.
Dit bananenbrood recept is heel simpel, bakskills hoeven echt maar beperkt aanwezig te zijn. Een mixer en een cakeblik is wel handig voor dit banana bread of bananenbrood. In dit recept doe ik lekker veel kaneel en rozijnen. Heb je niet zo veel met rozijnen? Laat ze dan weg of vervang ze door amandelschaafsel of kokosrasp.
Ingrediënten: Makkelijk bananenbrood met kaneel en rozijnen
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 50 gram roomboter
- 1 eetlepel kaneel
- 3 overrijpe bananen
- 2 theelepels bakpoeder
- 200 gram bloem
- 2 handjes rozijnen
- handje havermout als topping (optioneel)
Recept: Makkelijk bananenbrood met kaneel en rozijnen
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Verzamel in een grote kom de vanillesuiker, suiker, kaneel, bloem en bakpoeder en roer even door met een vork zodat alle ingrediënten gemengd zijn.
- Prak de bananen in een apart kommetje. Neem dan een andere grote kom en mix de eieren een paar minuten met een handmixer. Voeg daarna de geprakte bananen toe en mix even door.
- Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje op laag vuur. Mix de boter ook door het ei-bananenmengsel.
- Voeg dan langzaam de droge ingrediënten toe bij de het ei-banaanmengsel en roer met een spatel zachtjes alle ingrediënten door elkaar. De rozijnen mogen er nu ook bij.
- Vet het bakblik in en spatel de bananenbroodmix in het bakblik. Bestrooi met havermout voor een krokant korstje.
- Bak rond de 40 minuten op de 180 graden. Check met een prikker of de cake gaar is. Zo niet, bak dan even iets langer. Laat de cake even afkoelen en snijd dan in plakken.