Recept: Chinese Kool met kerrie uit de oven

Chinese kool met kerrie recept

Yess, eindelijk kom je van jouw overgebleven Chinese kool af. Ook zo vaak over van die knoeperds van Chinese kolen? Bij blijft de helft altijd achter in de koelkast. Als je de volgende dag geen zin hebt in weer een Aziatisch gerecht met Chinese kool maar wel graag ervan af wil, probeer dan dit recept. Chinese kool in de oven krijgt een heerlijke volle, zoete smaak. Je hoeft er werkelijk niets voor te doen, alleen een beetje geduld te hebben terwijl de oven het werk doet. Lekker als lunchgerecht of bijgerecht (maak er vlees/vis/aardappeltjes bij).

Ingrediënten: Chinese kool met kerrie uit de oven

  • 1 halve Chinese kool of meer (wat je over hebt, als je meer hebt dan ook iets meer kerrie/ olie gebruiken)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 eetlepel kerrie
  • 2 theelepels knoflookpoeder (optioneel)
  • zout

Recept: Chinese Kool met kerrie uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Houd de uiteinden van de Chinese kool intact anders breekt de kool in stukken in de oven en dat is jammer voor het ‘effect’.
  3. Snijd de helft van een Chinese kool in ongeveer drie gelijke stukken.
  4. Meng de olie met de kerrie, de knoflookpoeder en het zout en strijk er de Chinese kool mee in.
  5. Laat ongeveer 25 -30 minuten in de oven op 230 graden staan totdat er een krokant ovenlaagje op zit.

Chinese kool uit de oven

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.