Recept: Chili con carne

chili con carne recept

Een goed basisrecept voor in je repertoire is chili con carne. Je kunt het gemakkelijk in grote hoeveelheden maken en het wordt alleen maar beter als je het een dagje eerder bereidt. Chili CON carne is met vlees, Chili SIN carne is vegetarisch. Mocht je chili con carne dus vegetarisch wil maken, volg je dit recept alleen vervang je het gehakt door vegetarisch gehakt. Je kunt ofwel een verse chilipeper gebruiken of chilivlokken of chilipoeder, wat je in huis hebt dus.

Ingrediënten: chili con carne

  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 300 gram mais (uit blik)
  • 1 eetlepel (gemalen) komijn
  • 2 dikke tenen knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 300-400 gram kidneybonen
  • 1 chilipeper of 1 of 2 theelepel chilivlokken/ chilipoeder
  • Wraps of rijst om te serveren bij de chili con carne
  • Olie of boter om in te bakken

Recept: chili con carne

  1. Pel en snijd de ui en de knoflooktenen. Snijd de rode paprika in blokjes en verwijder de zaadjes.
  2. Neem een grote pan en verhit hierin een beetje olie of boter. Bak het gehakt totdat het een beetje bruin kleurt. Voeg daarna de ui toe en bak 4-5 minuten. Voeg daarna de knoflook en het paprikapoeder, komijn en de gesnipperde chilipeper of chilivlokken toe. Bak nog 3 minuten en roer goed door het gehakt.
  3. Voeg de paprikastukjes toe, bak 2 minuten en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Kook 5-10 minuten. Laat de mais en de kidneybonen uitlekken en spoel ze af met water.
  4. Voeg de bonen en de mais toe aan de chili en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer met wraps of rijst.

zelf chili con carne maken

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.