Waar moet je zijn in Zaragoza? Restaurant tips!

Zaragoza is een heerlijke stad in Spanje, op zo’n 2/3 uur afstand van Barcelona en Madrid. Ze spreken er AN-Spaans (top om te oefenen!), het is een grote stad en nog echt Spaans. De meeste toeristen in Zaragoza zijn Spaanse toeristen, daardoor is het bepaald geen toeristenhol (dus als je daar van houdt: wegwezen!). Zaragoza is perfect voor een stedentrip omdat je er heerlijk kan eten en drinken, er genoeg te zien is en je er goed kan uitgaan.

Cafe con leche & Spaanse service

Ik kan dat weten, want ik heb er bijna een halfjaar gewoond. Als au pair werk je en leef je met de locals. Daarom kom je op de leukste plekjes. Toen ik er woonde (5 jaar geleden) was het leven ontzettend goedkoop. Tijdens mijn laatste bezoek zag ik dat de prijzen, net als overal, ietsje omhoog zijn gegaan. Maar dan nog bepaal je zelden meer dan 1,50 euro voor een café con leche. Ook word je vrijwel nergens weggekeken en tref je zelden opdringerige obers aan. Sterker nog, soms moet je half smeken om een nieuw drankje of hapje. Ik vind dat niet erg want ik houd van een relaxte service. De gerechtjes arriveren wanneer de keuken er tijd voor heeft en als je wil kun je uren blijven zitten met een koffietje of biertje. Maar als je op je wenken bediend wil worden, dan moet je wellicht je verwachtingen bijstellen. Een paar woordjes Spaans kan wel handig zijn, alhoewel de inwoners over het algemeen aardig en behulpzaam zijn, spreekt niet iedereen even goed Engels.

Beste reisperiode Zaragoza

De beste reisperiode in Zaragoza is heel makkelijk: de lente. In de winter is het namelijk stervenskoud (ja echt!) met ontzettend harde wind en alleen maar donkere ellende. Kom dan niet! Ook in de zomer kun je beter wegblijven want dan is Zaragoza net een grote woestijn. Hoge temperaturen, geen verkoeling en geen strand in de buurt behalve Las Playas (extra tip!). Veel mensen ontvluchten Zaragoza gedurende de hele zomer en vertrekken richting de kust. Dat is met een reden, want in de zomer ben je het grootste gedeelte van de middag en avond binnen aan het wachten tot het afkoelt. Maar genoeg over het weer en terug naar het eten!

Waar moet je zijn in Zaragoza?

Disclaimer: waar ik van houd, kun jij natuurlijk helemaal niet van houden. Dit zijn dan ook de tentjes waar ik zelf graag kom. Voor eventuele teleurstellingen of andere trauma’s ben ik niet verantwoordelijk :).

Cafe Nolasco

Mijn favoriete koffietentje. Alhoewel je bijna nergens in Zaragoza vieze koffie zal krijgen, is dit koffietentje wel echt top. Je krijgt heerlijke koffie (met melk, 1,60 euro), het interieur is modern en vrolijk en je kunt er ook lekker werken. Binnen zitten is het leukst, maar er is ook een terras. Bonus: ze hebben ook taartjes! In het centrum.

Cafe Doña Hipólita

Nog zo’n leuk cafétje waar je naast heerlijke koffies ook lekkere smoothies, granizados en batidas kan krijgen. Allemaal met zorg bereid, vers en apart. Ietsje duurder (net onder Nederlandse prijzen), maar wel leuk als je eens wat anders wil. Ook hier een mooi interieur maar ook een erg aantrekkelijk terras op een schattig pleintje. En wederom: taart!

Plaza Goya Cafe

Ben je in Spanje, dan moet je eigenlijk sowieso een keer een menu del dia doen. Spanjaarden eten ’s middags lekker veel, vaak minimaal 2 gangen (primero/ segundo). Ook zij hebben niet altijd zin om te koken, daarom zie je rond het middaguur veel borden met menu del dia’s voor het restaurant verschijnen. Een 3-gangenlunch inclusief water, wijn of bier voor rond de 14-17 euro. Ik vind Plaza Goya café daarvoor een hele goede optie, al zijn heel veel alternatieven. Wandel een rondje door de stad J.

El Calamar Bravo

Houd je van calamares/ inktvis? Dan ben je bij het tentje El Calamar Bravo aan het goede adres. Een klassieker in Zaragoza én op inktvisgebied. Kies voor de licht gefrituurde inktvis met liters aioli en pikante saus. Je kunt deze zowel op een enorm stokbrood, als op een bordje met brood ernaast eten. Squid heaven!

Tapas in el Tubo

El Tubo is hét gedeelte in Zaragoza waar je ’s avonds laat tapas kan eten en drankjes kan doen. De tapas lacht je tegemoet, kies aan de toonbank wat je wil en eet overal iets kleins. Vergeet ook niet om soms iets van de kaart te bestellen, want ook dat is fantastisch. Restaurant Meli Melo is zeker een aanrader als je ergens langere tijd wil zitten. Maar zwerf gerust rond en neem overal wat. Een echt die hard pre-partygerecht is huevos rotos. Je krijgt krokante aardappelen, gebakken eieren met dooier en een topping zoals serranoham of champignons. Daar kun je wel een nachtje mee doorhalen (maar smaakt ook top als katervoedsel).

Eindig je avond op het terras van Kenbo, een nachtclub in Zaragoza waar ze een mooie binnenplaats hebben waar je kunt zitten.

La Republicana

Schattig, knus decor en prima eten. Wat wil je nog meer? Ga erheen!

100 montaditos

Een keten in Spanje, maar daardoor niet minder leuk voor af en toe een broodje of drankje te doen. Ze hebben allemaal verschillende kleine broodjes voor je in de aanbieding. Vaak zijn er stuntdagen (bijvoorbeeld woensdag en zondag) waar bijna alles van de kaart 1 euro kost. Niet slecht voor als je een dagje wat zuiniger aan wil doen.

La Tagliatella

Heb je genoeg van al dat Spaans eten en kun je geen tapas meer zien? Voor prima en betaalbaar Italiaans zit je goed bij La Tagliatella. Ook zijn er ontzettend veel Chinese restaurants/ all you can eat sushi in Zaragoza, voor als je ook geen zin hebt in Italiaans.

Zijn dit al mijn top plekken in Zaragoza? Nee! Zo is er de 50 cents bar in de studentenwijk. Deze heet niet echt de 50 cents bar, maar zo noemden wij deze plek altijd als au pairs omdat je er een kop koffie voor 50 cent kreeg en broodjes voor heel weinig geld. En zo zijn er nog veel meer zaken waar je een goede zoete croissant. Ook hoef je eigenlijk maar gewoon rond te lopen om te zien dat je je in Zaragoza culinair niet hoeft te vervelen. De beste ervaring krijg je door lokaal en Spaans te eten, maar dat laat ik natuurlijk aan jou. Que aproveche!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.