Recept: Crunchy savooiekool met kerrie

savooiekool recept
Komt zij weer met haar ouderwetse kost. Sorry not sorry, want ik wil toch even een lans breken voor een ongewaardeerde koolsoort: savooiekool. En onderwaardering, dat hoort niet! Zeker niet bij de savooiekool of groene kool. Een kool die er toegegeven erg saai uitziet, maar super lekker is als je deze even bakt in de pan met een uitje. Helemaal goed wordt deze kool van kruiden uit het potje dat bijna iedereen thuis heeft: kerrie. Masala kruiden kunnen ook, of een andere blend die hierop lijkt. Knapt de kool enorm van op, en jij ook zodra je het proeft!

Savooiekool seizoen

De herfst en winter zijn prime time voor deze kolen, haal er dan een in huis. Lekker met gebakken aardappelen! Belangrijk om niet al te lang te laten bakken. Ga voor: ‘gaar maar wel met een bite’.

Ingrediënten: Crunchy savooiekool met kerrie

  • 1 Halve of kleine savooiekool of groene kool
  • 1 ui
  • Klont roomboter of paar eetlepels (olijf)olie
  • 1 volle eetlepel kerrie of masala kruiden

Recept: Crunchy savooiekool met kerrie

  1. Pel en snipper het uitje. Was en snijd de kool in fijne reepjes.
  2. Verhit in een grote pan een klont roomboter of enkele eetlepels olie. Laat het uitje 4-5 minuten aanbakken, voeg een snuf zout toe.
  3. Voeg dan de kool toe, let op: deze gaat nog slinken. Zet het vuur hoog, voeg de kerrie toe en roerbak de kool tot deze iets slinkt. Breng op smaak met een flinke snuf zout.

Hoe maak ik savooiekool met kerrie