Recept: Spinazietaart met feta

Makkelijke spinazietaart met feta zelf maken

Het is moeilijk om te kiezen welke hartige taart favoriet is. Maar deze spinazietaart met feta zou waarschijnlijk de gedeelde eerste plek krijgen, met een quiche met prei (en spek). Deze spinazietaart is makkelijk om te maken, je hebt niet veel ingrediënten nodig en je kunt ‘m de volgende dag zo huppakee in je lunchboxje schuiven. Houd je niet zo erg van feta? Je kunt ook in plaats van feta een andere kaas gebruiken, zoals oude kaas, mozzarellabolletjes of cheddar.

Snelle quiche of hartige taart maken

Bladerdeeg maak ik (net als mayonaise) nooit zelf. Het kan wel natuurlijk, maar de roomboter versie uit de diepvries is net zo goed én vele malen sneller. Ik heb altijd een paar pakjes in de vriezer want je weet nooit wanneer je spontaan een quiche of hartige taart wil maken. De ervaring leert dat dit meestal is als je veel eieren in huis hebt en geen zin om uitgebreid te koken. Met een quiche maak je je er makkelijk vanaf, want door de eieren en de bladerdeeg weet jij heus wel dat het lekker gaat worden. Jij weet het, je tafelgenoot weet het, je buurvrouw ruikt het. Wat mij betreft deel je dit spinazietaart recept ook met haar. Of je doet geheimzinnig en houdt het lekker voor jezelf, mij allemaal best.

Ingrediënten voor spinazietaart met feta

 • 400-500 gram verse spinazie (gewassen)
 • 1 teen knoflook
 • 200 gram feta
 • 6 eieren
 • flinke scheut, zeg 50 ml, melk of room
 • 7-8 (roomboter) bladerdeegvellen (afhankelijk van de grootte van je bakvorm)
  Lees hier alles over mijn favoriete hartige taart met spinazie en feta

Recept voor spinazietaart met feta

 1. Verwarm je oven voor op 220 graden.
 2. Ontdooi vellen roomboterbladerdeeg op een schone handdoek (ongeveer 10-15 min, ondertussen kun je andere dingen doen).
 3. Pel en snijd de knoflook en bak deze samen met de spinazie in een pan tot de spinazie geslonken is.
 4. Kluts 6 eieren met een flinke scheut melk of room en een beetje peper en zout. Niet te veel zout, de feta is ook zout. Verbrokkel de feta in het eiermengsel en roer nog even door.
 5. Vet een quichevorm of ronde bakvorm in. Leg eerste de bladerdeegvelletjes aan de zijkant van de vorm. Plak de vellen aan elkaar met je handen. Ga door tot je de buitenkanten belegd hebt en gebruik het laatste vel of stuk voor je bodem helemaal te bekleden.
 6. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje bloem. Als je geen bloem hebt, kun je deze stap waarschijnlijk ook skippen.
 7. Beleg de eerste laag van de quiche met de spinazie. Verdeel soort van gelijk over je vorm. Giet daarna het feta-eimengsel eroverheen en zet meteen in de oven.
 8. Bak rond de 20 minuten. Check of de bladerdeegrand krokant en bruin is en het eimengsel gaar. Laat eventueel ietsje langer in de oven.
 9. Laat de spinazietaart eerst een beetje afkoelen en snijd daarna in punten.

Recept voor makkelijke spinazietaart met bladerdeeg en feta