Een oppepper nodig? Die vind je nu in de vorm van easy avondeten. Deze feel good falafel bowl is instant happiness! Ook aan te raden overigens als je je kiplekker in je vel voelt. Die ‘feel good’ is tweeledig. Enerzijds door het vrolijke kleurenpalet van dit gerecht en anderszijds door de gezonde (maar wel lekkere) ingrediënten. Je vindt er falafel, feta, granaatappelpitjes en een hele hoop groenten in. Packed with veggies, zou Jamie Oliver zeggen. Maar dat weet je alleen als je zijn programma’s (heel vaak) kijkt.
Snelle falafel bowl
Je hebt vast geen zin om lang te koken (wie wel?), dus deze bowl is ook nog eens lekker makkelijk. Helemaal top is als je er nog dille-yoghurt bij maakt. Maar als je erge haast hebt, zou je het sausje kunnen skippen. Houd je niet van dille? Je kunt ook peterselie gebruiken.
Ingrediënten falafel bowl met dille-yoghurtsausje
- 1 eetlepel ras el hanout kruiden
- 400 gram verse spinazie
- 100 gram kikkererwten (voorgeweekt of uit blik)
- 1 knoflookteen
- handje of bakje granaatappelpitjes
- 100 gram feta
- 200 gram falafel
- 100 gram couscous
voor de dille-yoghurtsaus:
- klein bosje verse dille
- 1 volle eetlepel mayonaise
- 3 eetlepels Griekse yoghurt of andere yoghurt
- 1 fijngeperste of fijngesneden knoflookteen
Recept: Feel good falafel bowl met dille-yoghurtsausje
- Snijd de dille fijn. Maak de dille-yoghurt door alle ingrediënten van de yoghurtsaus te mengen in een kom. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Zet in de koelkast.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Of meet de couscous af in een mok en giet dezelfde hoeveelheid kokend water (met een beetje bouillon kan ook) erbij in een pan. Doe de deksel op de pan en ga er af en toe met een vork doorheen. De couscous welt dan vanzelf.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd een knoflookteen fijn. Bak de knoflook 1 minuutje in een pan met een scheut olie naar keuze. Voeg daarna de spinazie toe, wacht tot deze deels geslonken is en voeg dan de kikkererwten en de ras el hanout kruiden toe. Bak door tot alle spinazie geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout.
- Bak ook de falafel in een pan in een scheut olie naar keuze. Verbrokkel de feta.
- Neem een kom of diep bord en schep daarin een beetje couscous. Verdeel de spinazie erover en daarna de falafel. Bestrooi met feta, granaatappelpitjes en yoghurtsaus.