Recept: Zuurkoolstamppot met kerrie (5 ingrediënten)

zuurkool recept

You love it or hate it – zuurkool. Het klinkt natuurlijk ook niet bepaald aantrekkelijk: zure kool. Het is eigenlijk gefermenteerde witte kool (al klinkt dat waar mogelijk nog minder smakelijk). Lang was ik daarom geen fan, ik kon niet overtuigd worden om zuurkool te proberen. Tot een enthousiast mens me toch overtuigde en sindsdien vind ik het welkom wintervoedsel in de vorm van stamppot. Al doet een beetje (overgebleven) zuurkool het ook goed op een broodje hotdog of knakworst.

Zuurkool met fruitcocktail & kerrie

Als ik zuurkool maak, dan is het vrijwel altijd deze versie met fruitcocktail en kerrie. Saai wel, misschien zou ik eens iets anders moeten proberen. Maar het recept heeft me nog nooit teleurgesteld. De fruitcocktail toevoeging komt van mam, die het waarschijnlijk weer van iemand anders heeft overgenomen. Het is ook de enige keer dat je me een fruitcocktail uit blik ziet gebruiken (waar wordt het nog meer voor gebruikt??). Dit zuurkool recept is makkelijk en genoeg voor 4 personen. Mits je er een (vega) rookworst bij serveert. Die mag eigenlijk niet ontbreken..

Ingrediënten: zuurkoolstamppot met kerrie

  • 500 gram verse zuurkool
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 400 gram/ 1 blik fruitcocktail
  • 20 gram roomboter
  • lekker met (vega) rookworst

Recept: Zuurkoolstamppot met kerrie

  1. Schil en was de aardappelen, snijd ze kleiner. Kook ze in een ruime pan met water en een beetje zout tot ze gaar zijn (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte).
  2. Leeg ondertussen in een andere pan de inhoud van het blik fruitcocktail en roer hier 2 eetlepels kerrie doorheen. Voeg de zuurkool toe, laat aan de kook komen en zet dan op lager vuur. Laat 15 minuten zachtjes garen.
  3. Giet het water van de aardappelen als ze gaar zijn en prak ze fijn met een flinke klont (20 gram) roomboter. Voeg de zuurkool met de fruitcocktail toe en prak of roer door de aardappels.
  4. Serveer met (vega) rookworst.

recept zuurkoolstamppot zelf maken

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.