Recept: pittige wortelsoep

recept voor wortelsoep Wortels zijn niet de meest spannende groenten, maar in het seizoen wel heel smaakvol. Zo nam mijn lieve zussie een bosje wortels voor me mee van een lokale groenteboer. Ze lagen maar wat in de garage totdat de rest van de groenten op waren en ik alleen nog maar dat bosje wortelen had. Ongeïnspireerd maakte ik er een van mijn favoriete dingen tijdens koud weer van: een soepje.

Pittige wortelsoep

Wortelen zijn hele aardige, zoete groenten en die hebben een beetje pit nodig. Pit in de vorm van een rode peper, een lepeltje sambal of een lepeltje harissa. Wat je maar in huis hebt. Die warmte combineer je dan met andere kruiden die je in huis hebt zoals kerrie of korianderzaad. Samen met vast duo knoflook + ui maak je daarvan een heel lekker wortelsoepje. Die ik een beetje verzacht/ afblus met een klein bekertje crème fraîche. Je kunt ook kookroom of kokosmelk gebruiken. Wat een flexibele soep, denk je nu! Die ga ik meteen maken met alles dat ik huis heb. Zie hieronder de ingrediënten!

Ingrediënten voor pittige wortelsoep

 • 1 kilogram wortels
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 2 theelepels kerrie of korianderpoeder
 • 1 rode peper (ontpit) of 1 volle theelepel sambal of harissa
 • 100-125 gram crème fraîche/ kookroom/ kokosmelk
 • 1 groentebouillonblokje

Recept voor pittige wortelsoep

 1. Was de wortels en schil ze eventueel. Verwijder de uiteindes. Snijd de wortels in grove stukken.
 2. Pel en snijd de ui en knoflook. Als je de rode peper gebruikt, snijd in ringetjes en ontpit.
 3. Bak in een beetje boter of olie de ui en knoflook aan, zo’n 3-4 minuten op een zacht vuurtje. Voeg daarna de kruiden en rode peper/ sambal/ harissa toe. Bak 1 minuutje mee.
 4. Voeg de wortels toe, bak 1 minuutje mee en voeg daarna zoveel water toe tot ruim over de wortels. Voeg de bouillon toe en kook 15-20 minuten tot de wortels gaar zijn.
 5. Pureer de soep en voeg daarna de crème fraîche toe. Verwarm kort en breng de soep op smaak met peper en zout.

hoe maak ik wortelsoep

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.