Recept: prei-mosterdsoep

Recept voor prei-mosterdsoep

Soms is het ook goed om alledaagse, goedkope producten zoals (grove) mosterd in de spotlights te zetten. Dat verdienen ze, want ze blijken het verrassend goed te doen als de ster van de show. Zoals hier bij deze mosterdsoep met prei. Bij het toevoegen van pit denk je vaak aan pepers, maar de pit kan ook gewoon van mosterd komen. Persoonlijk houd ik meer van grove mosterd, maar ik denk dat je deze mosterdsoep ook kunt maken met fijne mosterd. Smaken zal het sowieso. Het onderstaande recept is voor een erg grote pan soep, halveer voor een kleinere hoeveelheid (voor 2-4 personen).

Ingrediënten: prei-mosterdsoep

  • 4 dikke preien
    2 teentjes knoflook
  • 4 kruimige aardappels
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 groenten- of kippenbouillon
  • 100 milliliter kookroom of crème fraîche (optioneel)

Recept: prei-mosterdsoep

  1. Was en snijd de prei in ringen. Schil en was de aardappelen en snijd in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn.
  2. Bak de prei en de knoflook aan in een beetje boter of olie tot de prei flink aangebakken is. Voeg daarna de aardappelen, flink (kokend) water en bouillon toe. Laat aan de kook komen en zet het vuur dan zacht. Laat 15 minuutjes garen.
  3. Voeg daarna de mosterd en eventueel 100 milliliter kookroom of crème fraîche toe. Blender tot een gladde soep en check op zout en peper.

Mosterdsoep recept met prei maak je nu makkelijk zelf

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.