Recept: Chorizo-tomatensoep met boerenkool en bonen

Recept voor chorizo-tomatensoep met boerenkool en bonen
Chorizo en boerenkool, dat is pas een goede combinatie. Met een tomatensausje in een soep al helemaal. Voeg bonen naar keuze toe en je bent de hele avond verzadigd. Maak maar!

Ingrediënten: Chorizo-tomatensoep met boerenkool en bonen

  • 1 chorizo worst
  • 2 knoflook
  • 1 grote ui
  • 350-400 gram tomato frito of passata
  • 200 gram boerenkool
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 400 gram bonen uit blik, bijvoorbeeld kikkererwten of witte bonen
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken

Recept: Chorizo-tomatensoep met boerenkool en bonen

  1. Snijd de chorizo worst in vieren en snijd dunne stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
  2. Neem een grote soeppan en verhit een beetje olie of boter. Bak hierin de chorizo-stukjes totdat ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en bewaar ze in een kommetje.
  3. Bak in het overgebleven bakvet de ui en de knoflook 3-4 minuten op zacht vuurtje. Voeg daarna de chilivlokken en het paprikapoeder toe en roer om. Voeg de tomato frito toe en roer 1 minuutje.
  4. Voeg 1,5 liter water toe en de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet daarna zacht en laat 5 minuten pruttelen. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af met water.
  5. Voeg de boerenkool toe en de bonen en laat nog 10 minuten pruttelen.
  6. Proef of de soep op smaak is en serveer.

Recept voor chorizo-tomatensoep met boerenkool en bonen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.