Recept: Snelle chocoladecake met kokos

makkelijk chocoladecake recept

Als je denkt: deze cake kan ik niet bakken, dan zeg ik je nu: deze cake kun je WEL bakken. Hoeft niet per se in deze vorm, kan ook in een ‘normale’ cakevorm. Het is een snelle cake in de zin van: je hoeft er niet veel stappen voor te volgen. Uiteraard moet deze cake wel nog in de oven en dat kost weliswaar tijd, maar geen moeite. Jij kan ondertussen lekker iets anders doen, zoals een boekje lezen, een beetje opruimen of werken.

Kokosversiering 

Het allerlekkerste is als je deze cake nog een beetje smeuïg laat. Dan heb je een heerlijke, rijke chocoladecake die een ietsiepietsie lijkt op een snelle lavacake. De kokos heb ik eerst in de bakvorm gedaan zodat je een soort van versiering krijgt. Dit hoeft niet, je kunt ook later versiering toevoegen of helemaal niet. Geen fan van kokos? Je mag de kokos ook weglaten en alleen een chocoladecake maken.

Ingrediënten: Snelle chocoladecake met kokos

 • 200 gram witte of bruine suiker
 • 200 gram roomboter (ongezouten of gezouten)
 • 60 gram bloem
 • 200 gram donkere, pure chocolade (liefst 70/80%)
 • 50 gram geraspte kokos
 • 4 eieren

Recept: Snelle chocoladecake met kokos

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Klop de eieren met de suiker en bloem in een grote kom zo’n 4 minuten op de hoogste stand.
 3. Neem een steelpannetje en zet het op de LAAGSTE stand op het vuur. Verbrokkel hierin stukjes chocolade en blokjes roomboter en blijf constant roeren met bijvoorbeeld een spatel. Wacht heel rustig af tot alles gesmolten is, maar houd het vuur laag. De chocolade mag niet koken.
 4. Voeg daarna de gesmolten chocolade en boter bij het ei-mengsel. Klop nog 1 minuutje op de hoogste stand tot alles vermengd is. Je kunt hieraan nu 50 gram geraspte kokos toevoegen en dit mee mengen. Wil je alleen chocolade en geen kokos? Laat dit dan weg.
 5. Vet een tulband vorm in en giet hierin het chocolademengsel. Zet 30-40 minuten in de oven. Check even met een sateprikker of tandenstoker of het mengsel gaar is, al mag het vanbinnen best nog een beetje zacht zijn.
  snelle chocoladecake maken met kokos
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.