Recept: Makkelijke rijstetaart met bladerdeeg

recept voor rijstevlaai

Misschien zijn jullie niet als ik opgegroeid met rijstevlaai. En stond deze vlaai met grote toeven slagroom en chocoladekrullen niet bij elke willekeurige gelegenheid (verjaardag/ diploma-uitreiking/ begrafenis/ zondag) op je te wachten. Dan snap je de obsessie vermoedelijk niet met zoete rijst en slagroom in een taartvorm. Maar geloof mij als ik zeg dat rijstevlaai- of taart je dag kan maken.

Rijstetaartje 

Zelf een vlaaivorm maken, daar heb ik me nog niet aan gewaagd. Voornamelijk omdat dat iets lijkt dat veel tijd kost. Daarom had ik er nog nooit over nagedacht om zelf gebak met rijst te maken. Totdat ik laatst een Spaanse rijstepap arroz con leche maakte en dacht: waarom doe ik deze vulling in een iets aangepaste versie niet in een bladerdeegvorm? Dan hoef je geen taart of vlaaibodem te maken en ben je super snel klaar.
Er gingen ongeveer 1,5 seconde voorbij voordat ik het ook echt uit probeerde. Als ik een baksel uitprobeer, dan begin ik altijd klein. Meestal met mijn cakevorm. Wil je een grote taart maken? Verdubbel dit recept dan gewoon.

Ingrediënten: makkelijk rijstetaartje

 • 70 gram dessert rijst
 • 5 liter volle melk
 • 1 theelepel vanille extract
 • 75 gram suiker
 • 3-4 roomboter bladerdeegvellen
 • 20 gram roomboter
 • 1 theelepel kaneel of koekkruiden (optioneel)
 • mespuntje zout

Recept: makkelijk rijstetaartje

 1. Laat de bladerdeeg op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 210 graden.
 2. Spoel de rijst onder koud stromend water af, laat uitlekken. Neem een hoge pan en breng de melk aan de kook met het vanille-extract. Voeg de rijst toe met de suiker en een snuifje zout en de boter. Breng onder regelmatig roeren aan de kook.
 3. Zet daarna het vuur zachter en laat de rijst gaar worden in de melk. Roer regelmatig. Je ziet dat de rijst de melk opneemt.
 4. Vet een cakeblik in en bekleed met bladerdeeg de bodem en zijkanten.
 5. Schep de rijstpap in de taartvorm en bak nog 35 min. op 200°C.

rijstetaartje maken

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.