Recept: Zelf vanille-ijs maken met maar 3 ingrediënten (zonder ijsmachine)

Zelf slagroomijs maken

Dit wist ik echt niet, maar je kunt dus zelf vanille-slagroomijs maken zonder ijsmachine en met maar 3 ingrediënten. Hoe leuk is dat? Het is helemaal niet moeilijk. Je hebt alleen een grote kom nodig om de slagroom in te kloppen en een mixer. Zo kun je dus heel makkelijk je eigen ijs maken. Uiteraard kun je oneindig variëren en er alle soorten en smaken van maken. Zo maak ik wel eens licor 43 ijs, door er een scheutje doorheen te doen. Of voeg fruit of chocoladestukjes toe. Om teleurstellingen te voorkomen: het moet wel een paar uurtjes in de vriezer. Denk daar even over na. Maak het bijvoorbeeld de avond van tevoren of vroeg in de ochtend voor in de avond. Nog een tip: sluit het bakje goed af in de vriezer.

Deze portie is wel genoeg voor 7-8 personen. Of voor jezelf, dan kun je er 7-8 keer van eten ;).

Overigens tipje: heb je geen vanille in huis? Dan kun je het ook met 2 ingrediënten maken, want dan heb je gewoon slagroomijs J

Ingrediënten voor vanille-ijs

  • 1 theelepel vanille-extract of 1 stokje echte vanille
  • 400 ml slagroom die je nog moet opkloppen
  • 305 ml gecondenseerde melk

Recept: vanille-ijs met maar 3 ingrediënten (zonder ijsmachine)

  1. Klop de slagroom met een mixer tot deze wat stijver wordt. Het moet niet zo stijf worden als echte slagroom, dus even van tevoren de mixer uitzetten.
  2. Voeg de gecondenseerde melk en het vanille-extract/ de vanille toe en mix nog 1-2 minuten door de slagroom.
  3. Lepel het slagroommengsel in een afsluitbare bak met deksel die in de vriezer kan. Laat 6-8 uur in de vriezer staan.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.