Recept: Shakshuka wraps

Shakshuka wraps

Van geforceerde mengsels van verschillende keukens en gerechten moet je ver weg blijven. Gedwongen fushion en andere grapjes wil je niet op je bord. Maar een wrap met shakshuka (gepocheerd ei in tomatensaus) is daarop een uitzondering. Ik ben zelf erg blij met de introductie van shakshuka in ons dagelijks leven. Je ziet het gerecht in de supermarkt (bij wereldgerechten) en op verschillende menu’s. Het geweldige aan deze heerlijke eieren in tomatensaus is dat je ze ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds kan eten. Of ik althans, misschien jij niet. 

Shakshuka 

Je kunt shakshuka met van allerlei groenten maken. Je hoeft dus niet de groenten te gebruiken die in dit recept staan. Misschien wil je ook niet double carb/ triple carb gaan, maar dan verander je de groenten gewoon naar paprika, spinazie, wortel of misschien zelfs alleen bonen of tomaten. 

Ingrediënten: Shakshuka wraps

  • 2 tenen knoflook
  • 4 eieren
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 100 gram linzen (rood, geel of bruin)  
  • 4 wraps
  • 1 prei
  • 2 theelepels komijn
  • 1 aardappel
  • 400 gram tomatenblokjes

Recept: Shakshuka wraps

  1. Schil en was de aardappel en snijd in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd fijn. Spoel de linzen af onder de stromende kraan (in een vergiet bijvoorbeeld).
  2. Bak in een grote, brede pan in een beetje (olijf)olie de prei en de knoflook 3-4 minuten. Voeg dan de aardappel toe en een snufje zout en laat even meebakken. Doe de linzen er ook bij, samen met de komijn en paprikapoeder. Laat dit 1 minuutje meebakken. Dan voeg je de tomatenblokjes toe. Schep even omen voeg dan genoeg water toe tot de linzen onderstaan.
  3. Laat aan de kook laten komen en zet het vuur dan zachtjes. Laat 20-30 minuten pruttelen, voeg eventueel meer water toe als het te droog wordt.
  4. Check of de aardappel en linzen gaar zijn en breng op smaak met zout en peper. Maak vier gaatjes in het tomatenmengsel en doe hier een beetje olie in. Breek de eieren hierin en dek de pan af zodat de eieren kunnen stollen.
  5. Wacht tot de eieren gaar zijn. Verwarm ondertussen de wraps. Serveer de wraps met het tomatenmengsel en een eitje.

Shakshuka wraps recept