Recept voor Pasta al Limone (citroenpasta) 

Pasta al limone pasta citroen recept

Om een zonnige dag nog zonniger te maken, is er nog altijd zoiets als pasta met citroen. Oftewel Pasta al Limone. Yes, dat is echt heerlijk en brengt je meteen in een zomerse bui (dus bij nader inzien, ook goed tijdens de koude seizoenen?). Toen ik nog in het appartement woonde, maakte ik deze vaak voor gasten om op het dakterras in het zonnetje op te eten.

Wat behoorlijk knap is bij deze Pasta al Limone, is dat het ondanks de zware ingrediënten toch smaakt als een licht, zomers gerecht. Ik zou het ook kunnen maken als voorgerecht, waarbij je eerst een beetje pasta eet en daarna een salade. Of andersom natuurlijk. Of eerst een beetje pasta en daarna een stukje lichte vis met groenten. Hoe dan ook is het een perfect gerecht voor als je weinig tijd hebt en heel veel zin in iets vrolijks en lekkers.

Ingrediënten voor Pasta al Limone

 • 1 biologische citroen
 • 250 gram mascarpone
 • 1 knoflookteentje
 • 300 gram spaghetti
 • 40 gram Parmezaan
 • 20 gram (koude!) roomboter (gezouten of ongezouten)
 • peper en zout

Recept voor Pasta al Limone (citroenpasta)

 1. Zet water op om spaghetti in te koken. Kook de spaghetti in flink gezouten water al dente.
 2. Rasp de schil van de citroen en snijd deze rasp julienne (hele fijne reepjes). Je kunt ook een rasp gebruiken en rechtstreeks vanaf de schil raspen.
 3. Pers ook het citroensap uit de citroen en verzamel dit. Pel en snipper een knoflookteentje.
 4. Verzamel in een grote pan de mascarpone, de rasp van een hele citroen (bio) en het sap van een hele citroen en 1 fijngehakt teentje knoflook. Verhit op een zacht vuurtje tot een saus, roer regelmatig.
 5. Snijd ondertussen de koude (!) roomboter in kleine blokjes. Voeg een blokje roomboter toe aan de citroen-mascarpone en roer tot de roomboter is opgelost. Herhaal tot alle blokjes in de saus opgelost zijn. Rasp de parmezaan en voeg deze ook toe aan de saus. Bewaar 2 kopjes kookvocht van de pasta.
 6. Als de spaghetti gaar is, doe je de spaghetti bij de saus. Voeg een beetje kookvocht toe, net zo lang tot je de saus de juiste dikte vindt. Laat op een laag vuurtje een paar minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

citroenpasta met mascarpone zelf maken

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.