Dit recept heet dan wel hete kip uit de oven, echt heel heet is het niet. Een aangename, zoetpittige kip is het (niet geheel verrassend het resultaat van de chilisaus). Een recept dat ook goed te maken is voor grotere groepen, vermenigvuldig daarvoor de porties gewoon. Deze onderstaande portie zou genoeg moeten zijn voor 2-3 personen met een salade/ rijst erbij. Tipje: deze friszure salade past er echt perfect bij.
Je kunt ook in plaats van kipfilet kippenbouten of kipdrumsticks hiervoor gebruiken. Die hoef je dan niet te bakken van tevoren. Zorg dat de kip altijd genoeg saus heeft in de oven, dan droogt die nooit uit.
Ingrediënten voor Hete kip uit de oven
- 2 teentjes knoflook
- 8 eetlepels chilisaus
- 1 drupje sesamsaus
- 1 eetlepel ketjap
- 500-600 gram kipfilet
- 2 theelepels paprikapoeder
- zout en peper
- klontje boter of scheutje olie
Recept: Hete kip uit de oven
- Maak eerst de saus door in een grote kom de chilisaus, sesamsaus, ketjap, fijngeperste knoflook en een snufje zout te mengen. Laat de saus even staan zodat de smaken in kunnen trekken.
- Verwarm de oven op 215 graden.
- Bestrooi de hele kipfilets met de paprikapoeder en een beetje zout en peper aan beide kanten. Laat een pan heet worden en smelt een blokje boter of verhit een beetje olie in de pan. Bak de kip kort (!) aan alle kanten zodat er een bruin randje te zien is. De kip hoeft nog niet gaar te zijn want gaart in de oven.
- Leg de kip in een ovenschaal en giet de hete saus erover heen.
- Zet 15 minuten of tot de kip gaar is in de oven.
- Serveer met rijst en deze friszure salade.
Ps. heb je geen oven? Je kunt de saus ook in de pan laten garen. Blijf dan net zo lang koken totdat de kip gaar is.