Recept: Surimi-wasabisalade

surimi salade

Surimi eet ik zelf al vanaf kinds af aan. Oma maakte altijd haar surimi-salade voor gasten (soms zelfs op aanvraag, ja ome Wim voor jou!) met fruitcocktail uit blik en cocktailsaus. Vind ik ook nog steeds lekker en er kan geen enkele winkelvariant tegenop. Hoe dan ook zou je surimi ook kunnen kennen van een sushi-restaurant, waar ze surimi met sushirijst mengen. Dat zou ik zelf niet zo heel snel bestellen (want: zalm! want: avocado!) maar ik kan soms uit het niets wel erge trek hebben in surimisalade op brood of op een toastje.

Maar wat is surimi eigenlijk? Aan de witte kleur kun je al zien dat het voor het grootste gedeelte uit witvis. Deze vis wordt gemalen en er wordt een soort van ‘pasta’ van gemaakt. Daaraan worden smaakversterkers toegevoegd en dan wordt de surimi gekookt zodat het de surimi wordt die je kent uit de supermarkt.

Op een voor de rest niet noemenswaardige donderdag bedacht ik dat sushirestaurants wasabi, sojasaus en surimi serveren. En dat surimi-sojasaus-wasabi echt klonk als een lekkere combinatie. Dus dat ik er om er een salade van op brood van te maken alleen nog maar mayonaise aan toe hoefde te voegen (en een lente-uit, bedacht ik later). Zo geschiedde en daarom presenteer ik nu deze surimi-wasabisalade. Binnen enkele tellen klaar, makkelijk in bulk te maken en daarnaast is surimi ook nog eens best goedkoop.

Ingrediënten: surimi-wasabisalade

  • 1 theelepel wasabipasta
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • 200 gram surimisticks
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 stronk lente-ui

Recept: surimi-wasabisalade

  1. Snijd de stronk lente-ui fijn. Maak van de surimisticks kwarten en snijd ook fijn.
  2. Meng de lente-ui met de mayonaise, de wasabi en de soyasaus in een bakje.
  3. Proef even of het naar jouw smaak is. Wil je meer pit? Voeg dan wasabi toe. Wil je het iets zouter? Voeg dan nog een beetje sojasaus toe.
  4. Serveer op crackers of stokbrood.

surimi wasabi salade zelf maken

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.