Recept voor: makkelijke boterkoek (basisrecept)

hoe maak ik een boterkoek

Een punt boterkoek a day keeps the doctor away? Nee, dat niet, maar het is wel verdomd lekker. Een fijn basisreceptje voor in je repertoire. Zorg dat je een springvorm hebt waarin je de boterkoek kan maken. Een echt bakrecept voor beginners is dit, kan bijna niet misgaan! Bovendien heb je de meeste ingrediënten misschien al wel in huis. En dan (simsalabim) heb jij zo een ouderwets lekkere boterkoek in je handen.

Ingrediënten voor: makkelijke boterkoek

  • 280 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 1 ei
  • 250 gram roomboter (ongezouten)
  • 1 theelepel vanille-extract (optioneel)

Recept voor: makkelijke boterkoek

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Vet een springvorm of ronde bakvorm in.
  2. Gebruik een (hand)mixer om de boter, suiker en een snufje zout in een kom tot een samenhangend mengsel te mixen. Voeg het ei toe en mix een paar minuten mee. Voeg langzaam de bloem toe, pas op voor stuiven. Meng goed door de rest van de ingrediënten.
  3. Schep het boterkoekdeeg in de vorm. Je zou op dit moment creatief kunnen worden en lijnen kunnen trekken met een vork. Je zou zelfs een extra ei (als je dat hebt!) kunnen kloppen en dit over de boterkoek kunnen strijken voor een glanslaagje. Doe dat vooral als je hier zin in hebt en nog een extra ei kan missen.
  4. Bak de boterkoek ongeveer 25 minuten, als de koek nog niet helemaal goudbruin is dan kun je nog een paar minuutjes extra daaraan toevoegen.

makkelijk boterkoek recept

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.