Recept: Makkelijke zoete aardappelsoep

 

makkelijk receot zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn echt een verrijking in de keuken. Ik zou ze niet als vervanger van een gewone gekookte aardappel bereiden, maar ze doen het ontzettend goed in soepen, in de oven of in de friteuse. Ook zijn blokjes zoete aardappel lekker bij groentegerechten of in curry’s. Je kunt zelfs stamppot maken waarbij je de gewone aardappel vervangt door een zoete aardappel.

Zelf zoete aardappelsoep maken

Soep dus vandaag, met allerlei kruiden die de zoete aardappel een handje helpen. Zoals gemalen komijn, gemalen koriander en kerrie. Verse gember of een verse rode peper zouden ook goed erbij passen. Maar die heb ik niet altijd in huis en droge kruiden wel. Weet dat je ook sommige kruiden weg kan laten, doe je eigen ding met dit soeprecept. Je kunt de zoete aardappel ook nog ietsje verder op weg helpen door een beetje (zoete) ketjap of honing in de soep te verwerken. Ook doen toppings als geroosterde uitjes, feta of pompoenpitten het ook altijd goed in dit soepje. Zie dit als een basisrecept dus, dat je verder kan aankleden zoals jij dat wilt.

Ingrediënten: Makkelijke zoete aardappelsoep

 • 2 theelepels (gemalen) komijn
 • 1 eetlepel gemalen korianderpoeder
 • 2 theelepels kerrie of gember poeder
 • 1 knoflookteentje
 • 1 kg zoete aardappels
 • 1,5 groentenbouillonblokjes
 • 1 ui

Recept: Zoete aardappelsoep

 1. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Schil de zoete aardappelen met een aardappelrasp en snijd ze kleinere stukken.
 2. Neem een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook 5 minuten aan in een beetje olie of boter. Voeg daarna de zoete aardappelblokjes en de kruiden toe, laat 2-3 minuten aanbakken. Zet de zoete aardappels daarna ruim onder water en voeg de bouillon toe.
 3. Laat aan de kook komen en zet daarna iets zachter. Kook tot de zoete aardappels zacht zijn en pureer de soep daarna met een staafmixer.
 4. Check op zout en peper. Voeg eventueel nog sambal of andere toppings toe (voor inspiratie: zie bericht).
  recept zoete aardappel soepzoete
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.