Recept: Knolselderijstamppot (makkelijk basisrecept)

Hoe maak ik knolselderijstamppot

Deze puree is niet alleen van aardappelen & boter gemaakt, maar bestaat voor de helft (ongeveer) uit een frisse knolselderij. Perfect stampmateriaal, al kun je ook de aardappelen weglaten en alleen puree maken van knolselderij. Vandaag niet, de aardappels zijn gewoon uitgenodigd in dit recept. Welkom piepers!

Basisrecept voor knolselderijstamppot

Dit kun je zien als een basisrecept voor knolselderijstamppot. Je hoeft hier niet te stoppen. Denk er ook eens aan om deze knolselderijpuree te eten met peterselie, gehakte hazelnoten, amandelen of een stukje vlees. Je kunt het zo bont maken als je zelf wil. Sterker nog: ik moedig je aan om hier elke keer iets anders bij te verzinnen. Laat je mij weten wat je hebt gemaakt?

Ingrediënten: Knolselderijstamppot (basisrecept)

  • Halve grote knolselderij of 1 kleine knolselderij
  • 1 kilogram kruimige aardappelen
  • flinke klont roomboter

Recept: Knolselderijstamppot (basisrecept)

  1. Schil de knolselderij, snijd in grove stukken en was de groente. Gebruik de andere helft van een grote knolselderij voor een ander recept, voor bijvoorbeeld een soepje.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en was de aardappelen.
  3. Neem een grote pan en doe daarin de stukken knolselderij en aardappel. Zet de groenten onder water en zout het water. Kook zo’n 20 minuten tot de aardappelen en knolselderij allebei zacht zijn.
  4. Giet het water af en voeg de klont roomboter toe. Voeg zout en peper toe aan de knolselderijpuree en stamp met een pureestamper tot er een luchtige puree ontstaat. Ps. Lekker met peterselie, gehakte hazelnoten of amandelen of een stukje vlees.

recept knolselderijstamppot

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.