Recept: romige knolselderij-wortelsoep

Hoe maak ik soep van knolselderij wortel

Misschien zegt knolselderij je als groente niet zoveel, maar dan gaat er bij dezen een wereld voor je open. Ontzettend veelzijdig, je kunt er lekkere puree/ stamppot mee maken, of rauw in een salade verwerken. Maar als je dan een stuk over hebt, maak er dan een soep mee! Gelukkig hoef je ook niet meer na te denken over een knolselderij soep recept, alleen even naar beneden te scrollen!

Romige soep van knolselderij

Je zou het niet zeggen, maar een geblenderde knolselderij wordt (simsalabim!) heel romig. Wist je nog niet he? Is echt zo, probeer maar met deze knolselderij-wortelsoep. Waar bij mij dan wel weer een dot crème fraîche inzit, maar dat kun je ook weglaten. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een soep zonder wortel, maar alleen met knolselderij, ui en kruiden. Kan zomaar! Je hebt nu wel veel soep gemaakt (voor 4 personen ongeveer), dus vries gerust in.

Ingrediënten: knolselderij-wortelsoep

 • halve knolselderij
 • 1 ui
 • 2 grote wortels
 • 1,5 groentenbouillonblokjes
 • 2 theelepels komijn of kerrie of garam masala (wat je in huis hebt)
 • 1 volle eetlepel crème fraîche (optioneel)
 • 1 theelepel grove mosterd (optioneel)

Recept: romige knolselderij-wortelsoep

 1. Pel en snipper een uitje. Schil en was de knolselderij en wortel. Snijd de knolselderij in grove stukken. Probeer de wortel iets fijner te snijden.
 2. Neem een grote soeppan en verhit daarin een beetje olie of boter naar keuze. Fruit de ui eerst 3-4 minuutjes aan met een beetje zout.
 3. Voeg daarna de wortel toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de kruiden toe en verhit 1 minuutje mee. Voeg de knolselderij toe en zet de groenten volledig onder water.
 4. Verkruimel de groentenbouillon in de soep en breng aan de kook. Kook zo’n 15 minuten tot de groenten zacht zijn en pureer dan met een staafmixer.
 5. Roer de crème fraîche en mosterd door de soep heen, als je dit wil. Breng op smaak met peper en zout.

Recept voor romige knolselderijsoep

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.