Kitchen basics: Wanneer koken aardappelen?

wanneer koken aardappelen

Tijdens mijn research voor de basics in de keuken, kwamen er veel vragen over het koken van aardappelen. Op zich een hele logische, want de tijd dat we met z’n allen elke dag aardappelen eten/koken lijkt mij voorbij. Sommige huishoudens eten misschien wel nooit een (gekookte) aardappel of althans niet meer wekelijks. En mocht je zin hebben in een dagje (gekookte) aardappel, dan kun je je opeens afvragen: wanneer koken aardappels? Een goede vraag en afhankelijk van een aantal factoren.

Wanneer koken aardappelen?

Het antwoord is: dat ligt aan de aardappelsoort en ook aan de grootte van de aardappel. Krieltjes koken uiteraard korter dan grotere aardappelen. Daarom is mijn tip: zorg dat je ze allemaal even groot/klein snijdt. Over het algemeen mag je rond de 15-20 minuten aanhouden voor het koken van aardappelen.  Je kunt na 15 minuten beter even met een vork door de aardappel heen prikken. Als je er soepeltjes doorheen gaat, dan is de aardappel geschikt om te eten. Voor een stamppot (met kruimige aardappels) mag je de aardappelen gerust wat langer laten koken, dat maakt het stampen gemakkelijker. Kook ze ook in een grote pan met water en was ze van tevoren altijd goed af.

Nu je weet hoe makkelijk het is om je eigen aardappels te koken, ben je vast ook geïnteresseerd in alle aardappelrecepten

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.