Kitchen basics: Wanneer koken eieren?

wanneer koken eieren

Toen ik een artikel wilde schrijven over de basics in de keuken, wist ik niet dat er het meest gezocht werd op ‘wanneer koken eieren’. Ik ga meestal voor 5 minuten als ik een zacht ei wil waarin ik kan dippen met een stuk brood. Voor een zacht ei op brood ga ik eerder voor 7 minuten. Om preciezer te zijn ging ik op onderzoek uit want ik ben de beroerdste niet dus heb deze feitjes voor je op een r-EI-tje gezet.

Wanneer kookt een ei?

Kook het water eerst in een steelpannetje. Doe daarna de eieren erin.

  • Wil je een zacht ei? Dan ga je voor 4 minuten.
  • Liever een halfzacht ei? Kook het ei dan 5-7 minuten.
  • Een hard ei? Dan laat je het ei 8-10 minuten in kokend water.

Natuurlijk zijn er ook andere factoren waar je rekening mee moet houden. Je hebt bijvoorbeeld grotere en kleinere eieren. Soms heb je dus iets korter of langer nodig. Rond de 5 minuten zal altijd zacht zijn en langer dan 7 minuten hard. Je kunt een ei koken niet echt verpesten want als je uiteindelijk toch een hardgekookt ei hebt, dan maak je daar gewoon eiersalade van! Eggcelent work 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.