Recept: Kip pilav met abrikozen

kip pilav recept maken

Well helloooo, jaren 90! Waar de iets modernere vriendinnen van mijn moeder de inmiddels ingeburgerde kip kerrie verruilden voor kip pilav. Hoe chique, in de nineties dan. Je zag kip pilav ook bij grote buffetten, naast vlees in champignon-roomsaus. Het was eigenlijk overal. Nu hoor ik er eigenlijk niemand meer over, waarom is dat? Misschien houden we niet meer van fruit uit blik in ons eten? Het werd altijd, voor hoe ver ik weet, gemaakt met perzik uit blik. Al gebruik ik voor dit recept abrikozen (uit blik), perziken kunnen dus ook.

Een soort van Chicken Tonight

Opeens dacht ik weer aan kip pilav, en kwam erachter dat ik het nog nooit zelf gemaakt heb. Niet dat het een moeilijk recept is, met een beetje klungelen kwam ik er. Een fijn retro maaltje. Oordeel van huisgenoot N.? ‘Net Chicken Tonight’. Een compliment, toch?

Ingrediënten: Kip pilav met abrikozen

  • 2 kipfilets
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel sambal
  • 2 (rode) paprika’s
  • 1 ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 gram champignons
  • 2 knoflooktenen
  • 300 gram abrikozen uit blik
  • Rijst naar keuze voor erbij

Recept: Kip pilav met abrikozen

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kip en paprika in blokjes. Veeg de champignons schoon (bijvoorbeeld met keukenpapier) en snijd ze in schijven of kwartjes. Vang 4 eetlepels van het vocht van de abrikozen op, spoel de abrikozen af en snijd ze in dunne reepjes of stukjes.
  3. Bak de ui 4-5 minuten in een grote pan in een beetje olie of boter. Voeg daarna de knoflook en kip toe en bak tot de kip bijna gaar is. Voeg daarna de paprika’s, champignons en tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
  4. Voeg daarna de tomatenblokjes, abrikozen en de 4 eetlepels vocht van de abrikozen toe. Laat aan de kook komen en zet het vuur dan laag. Voeg naar smaak sambal toe en laat nog 5-10 minuten zachtjes sudderen.
  5. Breng op smaak met zout en serveer met de rijst. Kun je ook makkelijk een dag van tevoren maken.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.