Recept: pasta met zalm, courgette en kruidenkaas

pasta met zalm en courgette zelf maken

Je weet dat je oud(er) begint te worden als je gaat verlangen naar recepten die je vroeger at. Bij ons thuis was er een heel tijdperk van vlees-groenten-aardappelen met als uitzondering een spaghetti/macaroni bolognese of nasi. Daar was niets mis mee, wij waren er groot en rond mee geworden (net als met die eeuwige bouillonblokjes). Maar toen kwam er opeens de introductie van KNOFLOOK en KRUIDENKAAS. De knoflook was een fijne toevoeging, begrijp me niet verkeerd maar de komst van KRUIDENKAAS (ja nog steeds in hoofdletters) sprak ons als kinderen meer aan. Het maakte elke groente en elke pasta lekker. Elk gerecht met KRUIDENKAAS, zelfs de goedkoopste variant, was een topgerecht.

Daarom aten we vaak courgettes met kruidenkaas. Of pasta met zalm of kip en courgette met kruidenkaas. Of spinazie met kruidenkaas, naja je begrijpt het. Elke week stond er wel iets op het recept waar het weer in verscheen. En nu, ja nu wil ik het zelf ook weer af en toe. Het is makkelijk, snel en je weet dat iedereen het lekker vindt.

Ingrediënten: Zalm pasta met courgette en kruidenkaas

 • 2 stukken zalm (vers of ontdooid uit de diepvries)
 • 1 ui
 • 2 courgettes
 • 1 bakje kruidenkaas (merk maakt niet echt uit maar geen light!)
 • 300 gram pasta naar keuze (penne of spaghetti bijvoorbeeld)
 • 1 teentje knoflook
 • 2 theelepels Italiaanse kruiden
 • olie of boter om in te bakken
 • zout en peper

Recept: Zalm pasta met courgette en kruidenkaas

 1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette in blokjes. Zet water op om de pasta in te koken en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
 2. Verhit een beetje olie of boter en bak de ui en de knoflook 3-4 minuten. Voeg daarna de courgetteblokjes toe en bak tot ze een beetje bruin beginnen te worden. Voeg daarna de kruidenkaas en de Italiaanse kruiden toe. Giet eventueel een scheutje van het kookvocht van de pasta bij de saus en laat 5 minuutjes zachtjes sudderen.
 3. Snijd de zalm in blokjes en voeg bij de saus, laat kort meekoken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de pasta.

zalm met pasta recept

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.