Recept: Eton mess (met maar 3 ingrediënten)

hoe maak ik eton mess

Ik ben echt dol op de Engelse keuken. Er is iets dat echt ultiem comfort food roept als ik typische Engelse recepten zie. Lekkere, zware kost, je maakt er hele families blij mee. En dan ben ik al helemaal blij als ik recepten zie die niet te veel ingrediënten hebben. Zodat je ze ook gewoon in één keer kunt onthouden. Het lijkt misschien een chique naam, Eton Mess maar het is in principe niet meer dan een paar verkruimelde meringues onder luchtig opgeklopte slagroom met vers fruit. Binnen 5 minuten klaar!

Ingrediënten: Eton Mess

  • 250 ml verse slagroom
  • 80-90 gram (vanille) meringues
  • fruit naar keuze, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bosbessen

Recept Eton Mess

  1. Klopt de slagroom op tot een stevige slagroom en zet even in de koelkast.
  2. Verkruimel de meringues. Dit kan met je hand op met een mes. Het lekkerste is als ze allemaal verschillende groottes hebben.
  3. Spatel de meringues voorzichtig door de slagroom. Zet heel even in de koelkast en serveer daarna met fruit naar keuze.

Eton mess recept

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.