Recept: Bananenmuffins

bananenmuffins recept bananenbrood
Als je een paar overrijpe bananen in je fruitschaal ziet liggen, is de verleiding groot om een bananenbrood te maken. Of althans, die verleiding is bij mij groot. Misschien kieper jij ze gewoon in de afvalbak. Maar niet meer doen vanaf nu want je weet nu dat je er bananenbrood van kan maken óf deze lekkere bananenmuffins. Van de vorm van muffins word je automatisch blij. En deze bananenmuffins zijn weer net iets anders dan gewone cakejes of muffins. Voor echte bananenlovers! 

Ingrediënten voor Bananenmuffins

  • 3 rijpe bananen
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (optioneel)
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 100 gram suiker
  • snufje kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 220 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • Havermout ter garnering

Recept: Bananenmuffins

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Als je een muffinbakblik hebt met 18 vormpjes, vet die dan in of leg er cakevormpjes in.
  2. Prak de bananen in een kom en klop de banaan fijn met een (hand)mixer. Voeg de Griekse yoghurt (optioneel), zonnebloemolie, eieren en het vanille-extract toe en klop in ongeveer 5 minuten tot een glad beslag. Roer in een andere kom vervolgens het bloem, de kaneel, het bakpoeder en een snufje zout met een vork even door elkaar.
  3. Voeg deze droge ingrediënten daarna toe aan het banaan-eierenmengsel en mix nog even goed door met de mixer tot alles goed vermengd is.
  4. Vul de 18 cupcakevormpjes met precies evenveel beslag. Ik heb deze bananenmuffins gegarneerd met havermout, maar je kunt ook garneren met chocolade, iets anders of helemaal niets.
  5. Zet de cupcakes ongeveer 20 minuten (afhankelijk van hoe heet jouw oven wordt) in de oven. Controleer of de cakejes gaar zijn door er met een prikker in te steken. Als de prikker droog terug komt, zijn de cupcakes gaar.

bananenbrood muffins maken

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.