Recept: snelle kikkererwtensalade met chorizo

Kikkererwtensalade met chorizo en olijfolie

Het woord salade is hier natuurlijk een beetje lachwekkend, want weinig groens te bespeuren. Ik zou eigenlijk sla hierbij moeten maken. Maar sommige recepten worden uit luiheid geboren. Want het was laat, ik had honger en geen zin in een druk tripje naar de winkel inclusief lange wachtrijen dus ik verzon er wat op. De oplossing was deze supersnelle salade met producten uit de voorraadkast.

Wat daar in stond? Een blik kikkererwten, een chorizo worst, olijfolie en wat gedroogde peterselie. Maar er kan dus prima een blaadje sla bij, al is het maar voor het kleurenpalet wat op te krikken. Ook verse peterselie is hier lekker, maar als je die niet hebt dan kun je ook gedroogde gebruiken. Voornamelijk voor de kleur, maar het oog wil ook wat.

Ingrediënten voor snelle kikkererwtensalade met chorizo

  • 1 teentje knoflook (fijngeperst)
  • 400 gram kikkererwten (blik)
  • 200 gram chorizoworst
  • Olijfolie extra vergine
  • Peterselie (liefst verse, fijngesneden)

Recept voor snelle kikkererwtensalade met chorizo

  1. Verwijder het velletje van de chorizoworst en snijd in kleine blokjes. Bak de chorizoblokjes krokant in een beetje olie of boter in een pan. Als ze krokant zijn, voeg dan de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  2. Spoel de kikkererwten af, meng in een kom met de krokante chorizo en de gebakken knoflook. Besprenkel gul met olijfolie extra vergine en bestrooi met peterselie. Check op zout en peper.

snelle salade met twee ingrediënten

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.